Doğru Hashtag Kullanımı

instagram etiket kullanimi

Sosyal ağları kullanan hemen, hemen herkesin paylaşımlarında kullandığı bir özellik olan hashtag‘i acaba doğru kullanıyor muyuz?

Hashtag nedir? tam olarak bilmiyorsanız; ”Hashtag Nedir?” isimli yazımı okumanızı tavsiye ediyorum.

Birçoğumuz sosyal medyada paylaşım yaparken altına hashtagler ekleriz. Amacımız gönderimizin daha fazla kişiye ulaşmasını sağlamak ve bu sayede daha fazla etkileşim almaktır. Bunun içinde en popüler hashtagleri seçip çok daha fazla kişiye ulaşmayı hedefliyoruz.

En popüler hashtagler hangileri merak ediyorsanız; ”2019 En Popüler Hashtagleri” yazımızı okuyabilirsiniz.

En popüler hashtagleri gönderimize ekledik ve büyük bir heyecanla geri dönüşü bekliyoruz ama istediğimiz etkileşimi yakalayamıyoruz. Gönderimiz bize; beğeni, yorum, takipci, v.b şeklinde geri dönmüyor.

Peki nerede hata yapıyoruz?

Hashtag Nasıl Kullanılır?

Yaptığımız hata; oluşturduğumuz gönderiyi gönderimizle alakalı hashtaglere göndermemek. Gelelim doğru hashtag nasıl kullanılır? sorusunun cevabına.

Bunu kısaca biraz açalım. Dekorasyonla ilgilenen insanlar #dekor #dekorasyon #evimindizayni tarzında hashtaglere girip gezerler, mutfakla ilgili kişiler ise #yemektarifi #tatlitarifi tarzında hashtaglerde. Siz evinizden bir kare yada herhangi bir dekorasyon fotoğrafı paylaşıyorsanız bu gönderi ile ilgili hashtagler kullanmalısınız ki; ilgi alanı dekorasyon olan kişiler fotoğrafınızı görsün. Yani; gönderimizi doğru adrese göndermeliyiz.

Biz dekorasyonla ilgili bir fotoğrafı sırf popüler olması nedeniyle #cat hashtagine gönderirsek istediğimiz etkileşimi alamayız. Kedi resimlerine bakmak için #cat hashtagine gelen birinin dikkatini neden bizim evimizin fotoğrafı çeksin ki.

Konuyu özetlemek gerekirse; doğru hashtag kullanımı sosyal medyada etkileşimi (beğeni, yorum, takipci, v.b ) artırabilmek için gönderinin konusuyla örtüşen birbiriyle alakalı hashtaglere gönderilmesidir. Birbiriyle alakalı hashtagleri nasıl bulabilirim diyenlere “etkileşimi arttırmak için uyumlu hashtagler kullanın” isimli yazımı okumalarını tavsiye ediyorum.