Hashtag Nedir ?

#
Sosyal medyada Twitter ile başlayıp instagram’a geçen ve en sonunda da facebook’un kullanmaya başlamasıyla en büyük sosyal ağların en önemli özelliği haline gelen hashtag kullanımını eminim bir çoğunuz biliyorsunuz. Çoğunuz bunu her gün kullanıyorsunuz.

Üstteki cümleyi unutun. Bilmediğiniz için burda olduğunuzu biliyorum 🙂

Bilmeyenler için hashtag nedir? Kısaca açıklayalım. Hashtag için gönderimizin etiketi diyebiliriz. # işaretinin yanına bitişik olarak yazdığımız kelime yada kelimelerden oluşur ve gönderimiz o kelimeler ile hashtag oluşturmuş kişilerin gönderilerinin yanına gider.

Örneğin evimizin dekorasyonu ile ilgili bir fotoğraf paylaşırken açıklama kısmına #dekorasyon yazarsak; #dekorasyon hashtag’ine fotoğrafımızı göndermiş oluruz. Kullandığımız sosyal medyanın izin verdiği sınır kadar olmakla beraber bir gönderide birden fazla hashtag de kullanabiliriz.

Örnek Hashtag Kullanımı

Neden #hashtag kullanırız?

Sosyal medyada bazılarımızın yüz binlerce bazılarımızın ise çok az sayıda takipcisi vardır. Takipci sayınız kaç olursa olsun eğer az önceki örnekte olduğu gibi #dekorasyon hashtag’ini kullanarak paylaşım yapmışsak; paylaştığımız fotoğrafı #dekorasyon hashtag’ini gezen bir çok kişiye göstermiş oluruz. Kısaca Hashtag kullanımındaki amaç; daha çok kişiye ulaşabilmektir.

Tavsiye Yazı: Hashtag’lerin bazıları çok popülerdir. Bu popüler hashtag’leri kullanarak çok daha fazla kişiye ulaşmanız mümkün. Bu popüler hashtag’ler hangileri diyorsanız. 2019 ‘un en popüler 100 hashtag yazımızı okuyun.