İnstagram Hikayeye Fotoğraf Nasıl Yüklenir?

Bu yazımızda sizlere; İnstagram hikayelere fotoğraf ve video nasıl yüklenir? İnstagram hikayelere eski fotoğraflarımızı nasıl yükleriz? İnstagramın bu özelliğine birden fazla fotoğraf nasıl yükleyebiliriz? İnstagram birden fazla hikaye nasıl yapılır? bunları kısaca anlatacağız.

instagram hikaye birden çok fotoğraf ekleme

Snapchat kullanıcılarının alışık olduğu stories yani hikayeler özelliği artık instagramda da kullanılmaya başlandı. Eklenen fotoğraf ve videolar 24 Saat boyunca görüntülenebiliyor ve bu 24 saat süresi sonunda otomatik olarak siliniyor. İnstagram hikaye (stories) özelliğini birçoğumuz kullanıyoruz.

İnstagram Hikayelere Fotoğraf Nasıl Yüklenir?

İnstagram’da hikayemize fotoğraf yüklemek için ana sayfaya gidiyoruz. Ana sayfanın en üst sol kısmında profil resminizi ve hikaye ekle yazısını görebilirsiniz. Buradan hikaye ekle dediğimizde kameramız çalışıyor ve çektiğimiz fotoğraf yada videoyu kolay bir şekilde düzenleyip paylaşıyoruz. Eklediğimiz fotoğraf veya videolar eğer biz silmezsek 24 saat boyunca hikayemizde görüntülenecektir. 

İnstagramda Hikayelere Eski Fotoğraf Nasıl Yüklenir?

İnstagram hikayelere eski bir fotoğrafımızı yüklemek isteyebiliriz. İnstagrama o an için çektiğimiz fotoğrafları yükleyebildiğimiz gibi galeriden de fotoğraf ve video yükleyebiliriz. Yukarıda anlattığımız şekilde instagram hikaye ekle bölümüne gelip kameramız açıyoruz.

Kameramız açıldıktan sonra ekranı aşağıdan yukarıya doğru çekersek 24 saat içinde çektiğimiz fotoğraflar ekranın alt kısmında belirecektir. Bu fotoğraflardan istediğimizi seçip instagram hikayemize ekleyebiliriz. 

24 saatten daha eski fotoğraf ve videolar instagram hikayelere (stories) nasıl yüklenir yazımızın devamında bulabilirsiniz.

İnstagram Hikayelere Birden Fazla Fotoğraf Nasıl Yüklenir?

İnstagramda hikayemize fotoğraf yükledik ama ikinci fotoğrafı yüklemek istediğimizde ana sayfadaki hikayelerde profil resmimizin yanında hikaye ekle yazmadığını görüyoruz. Profil resmimizin üzerini tıkladığımızda da hikayemiz açılıyor ve bir önce yüklediğimiz fotoğrafı görüyoruz. İnstagramda birden fazla fotoğraf ve videoyu hikayemize ekleyebilmemiz için çift parmağımızla hikayelerin sıralandığı kısmı soldan sağa doğru çekiyoruz.

Böylece instagram hikaye ekle bölümünü tekrar açabiliyoruz. Buradan instagram hikayemize istersek yeni bir fotoğraf veya 24 saat içerisinde çektiğimiz herhangi bir fotoğrafı yükleyebiliriz. Bu işlemi her tekrarladığımızda instagram hikayemize birden çok fotoğraf ve video eklememiz mümkün.

Tavsiye Yazı: İnstagram hikayelere yüklediğiniz fotoğrafların boyutu kaç olmalı?

İnstagram Hikayelere 24 Saatten Daha Eski Fotoğraf Nasıl Yüklenir?

Yukarıda da anlattığımız gibi instagram hikaye bölümüne 24 saat içerisinde çekilen fotoğrafları yüklememiz mümkün. Daha eski fotoğraflarımızı eklemek içinse öncelikle telefonumuzda galeriye gelip eklemek istediğimiz fotoğrafı buluyoruz.

Eklemek istediğimiz 24 saatten daha eski bir tarihte oluşturulmuş bu fotoğrafı; ister telefonumuzun fotoğraf düzenleme uygulaması yada herhangi bir düzenleme uygulaması ile açıyoruz, küçük bir değişiklik yapıyoruz ve kaydediyoruz. (Ben fotoğrafı birazcık aydınlatıyorum ve kaydediyorum) Sonrasında hikaye ekle bölümünde eski fotoğraflarımızı ekleme kısmına geldiğimizde düzenlediğimiz bu fotoğrafı görüp hikayemize ekleyebiliyoruz.