Susam Yağının Faydaları

Susam Yağının Güneş Koruyucu Olarak Kullanılması

Susam yağı, SPF 4 oranında doğal bir güneş koruyucusudur. Fakat bu düşük bir oran olduğu için susam yağı maalesef kendi başına bizi güneşten korumaya yeterli olmayacaktır. Susam yağını, yüksek oranda antioksidan içerdiği için UV ışınlarına karşı  korumaya yardımcı bir yağ olarak kullanabiliriz. Cildimizi güneşten koruyan en iyi doğal yağlar ise buğday tohumu yağı, havuç tohumu yağı ve kırmızı ahududu tohumu yağıdır. Bu yağlar SPF 20-50 oranı arasında koruyuculuk gösterirler.

susam yağının faydaları

Susam Yağı İle Akne Tedavisi ve Doğal Peeling

Ağız bakımı ve temizliğinde yağların kullanımı gün geçtikçe artmaktadır. Susam yağının kirleri çıkartma özelliği, ağız temizliği işlemlerinde en çok kullanılan yağ olmasını sağlamıştır. Cildinize susam yağı uygulayarak akne, yağ kontrolü ve ölü deriden kurtulabilirsiniz. Susam yağı doğal olarak kullanılabilecek antiviral, antifungal ve anti enflamatuardır.

Susam Yağının Saçlar İçin Faydaları

Saç bakımlarının en temel ürünleridir doğal yağlar. Saç bakımında kullanılan en popüler yağlar Hindistan cevizi yağı ve zeytinyağıdır. Susam yağı da kuru saçlara iyi gelir, saçların erken beyazlamasını önler ve saç derisine masaj yaparak uygulandığında kan dolaşımını hızlandırır. Susam yağını saçınıza uygulayıp yaklaşık 30 dakika bekletin ve durulayın. Saçlarınızın nem oranının arttığını ilk kullanımda göreceksiniz.

Güneş ve Rüzgar Yanığına Susam Yağının Faydaları

Rüzgarlı havalar aynı güneş gibi  cildimizi kurutur. Rüzgarlı havalarda oluşan rüzgar yanığı güneş yanığı kadar acı verir. Güneş veya rüzgar yanığınız var ise böyle durumlarda susam yağı cildinizi yatıştıracaktır.

Egzama ve Sedef Hastalığına İyi Gelir

Susam yağı çeşitli vitaminler, kalsiyum, protein ve magnezyum içerir. Zengin içeriği sayesinde susam yağının iyileştirici özelliği vardır. Egzama ve sedef hastalıklarının semptomları, susam yağı sürüldüğünde azalır ve rahatlamanızı sağlar.

Susam Yağı ve Masaj

Susam yağı ile yaptıracağınız bir vücut masajı sizin rahatlamanızı ve immün sisteminizin güçlenmesini sağlar.

Susam Yağının Yaşlanma Karşıtı Etkileri

Doğal yağların bir çoğunun yaşlanma karşıtı etkilerinin olduğu bilinmektedir. Susam yağı cildinizi nemlendirerek yaşlanma çizgilerinin oluşumunu engeller.