Neden Blogger

blogger mı wordpress mi

Blogger ücretsiz olarak bloğumuzu oluşturabileceğimiz Dünya’nın en çok kullanıcı kitlesine sahip ücretsiz platformlarından birisidir. Bu yazımızda sizlere blogger kullanmanın ne gibi avantajları olduğunu anlatıyoruz.

Blogger Kullanmanın Avantajları

  • Blogger kullanmanın bize sağladığı en büyük avantaj tamamen ücretsiz olmasıdır. Hosting ve domain ücreti ödememize gerek kalmadan blogger üzerinden blog sitemizi açabiliyoruz. Blogger bize siteadı.blogspot.com şeklinde kendi belirlediğimiz bir sub domaini ücretsiz olarak veriyor. İstersekte herhangi bir domain firmasından siteadı.com şeklinde alacağımız bir domaini yine blogger alt yapısı üzerinde kullanabiliyoruz.
  • Neden blogger kullanmalıyım? sorusuna verilebilecek bir diğer cevap ise; kolay kullanım faktörüdür. Blogger kolay kullanımı ile başınızı ağrıtmaz. Sade ve basit ara yüzü ile istediğiniz bir çok şeyi elinizin altında bulacaksınız. Amatör bir kullanıcı bile bir iki saat blogger üzerine yoğunlaşınca (öğrenme kapasitesine göre) bir çok şeyi rahatlıkla kavrayacaktır.
  • Eğer blogger alt yapısındaysanız güvenliğiniz sağlam ellerde demektir. Diğer bir çok platforma göre kıyaslayacak olursak; sitemizin google ‘ın güvenli kolları arasında barındığını bilmemiz içimizi oldukça rahatlatıyor. Blogger kullanırsanız; sunucunuza, hostinginize yönelik saldırıları, dosyalarınıza bulaşan virüsleri, database temizliğini, sistem optimizasyonlarını düşünmenize gerek kalmaz. Değerli vaktinizi bütün bunlara değil; içerik üretmeye harcarsınız.
  • Hostingim kaç hit kaldırır diye düşünmezsiniz. Siteniz geliştikçe sitenize gelen hitlerde artacaktır. Hosting paketlerinin bir çoğu (neredeyse tamamı) size sınırsız hosting paketi sattığını söyler ama cpu sınırlaması ile satar. Bu firmaların sınırsız internet diye internet paketi satıp, adil kullanım kotası koymasına benzer. Hostinginizde cpu sınırı vardır (genellikle %20) ve gelen hite göre belirli bir zaman sonra hostinginiz artık size yeterli gelmez. Daha üst paketlere hatta sunucuya geçmeniz gerekecektir. Bunların maliyetide ilk hostinginize göre size pahalı gelecektir. Blogger alt yapısında ise google size herhangi bir trafik yada cpu sınırı koymaz. Ziyaretçi sayınız kaç olursa olsun blogger siteniz her zaman hizmetine devam eder.

Kısacası; eğer ben hosting paketlerine para vermek istemiyorum, çok fazla dosyayla, ayarlama ve düzenlemelerle uğraşmak istemiyorum, kolay şekilde kurmuş olduğum blog sitemi yönetmek istiyorum, yazılarımı okurlarıma en kolay yoldan ulaştırmak istiyorum diyorsanız blogger alt yapısı tam size göre bir platform olacaktır.