İnstagram Yorumları Kapatma Özelliği

instagram yorumları nasıl kapatılır

Sizinde İnstagram ‘da paylaştığınız fotoğrafların altına mutlaka saçma yorumlar yada bazı sayfaların kendi reklamlarını yaptığı yorumlar olmuştur. Bazende paylaştığımız bir fotoğrafın altına yorum yapılmasını biz istemeyiz.

Belkide bir fotoğraf paylaşacağız ve bir kaç gün İnstagram ‘a giremeyeceğiz ve fotoğrafımıza yorum yapanlara cevap veremeyeceğimiz için kimsenin kırılmasını istemiyor da olabiliriz. Bu gibi durumlarda instagram yorum kapatma özelliği devreye giriyor.

Peki İnstagram Yorumları Nasıl Kapatılır? İnstagram Yorum Kapatma Özelliği Nedir?

İnstagram Yorum Kapatma Nasıl Yapılıyor? 

Aslında bu sorunun cevabı çok basit ama çok fazla kullanılan bir özellik olmadığı için ve İnstagram ‘ın bu özelliği kullanıcıların rahat bir şekilde görebileceği bir yere koymadığı için bilmiyoruz. Şimdi gelelim instagram yorumları kapatma özelliğinin nasıl yapıldığına.

İnstagram Yorum Kapatma Resimli Anlatım

1 – İnstagram yorumlarını kapatmak için; öncelikle alttaki resimde gördüğünüz gibi; fotoğraf filtreleme gibi işlemlerimizi yaptıktan sonra gelen ekranda bulunan ( Fotoğraf açıklaması, hashtag gibi şeyleri yazdığımız ekran) Gelişmiş Ayarlar sekmesini tıklıyoruz.  

instagram yorumları nasıl kapatılır

2 – İnstagram Gelişmiş Ayarlar sekmesini tıkladığımızda altta resimde gördüğünüz ekran karşınıza gelecek. Burada bulunan Yorum Yapmayı Kapat sekmesinin karşısında pasif durumda bulunan kutucuğu aktif ediyoruz. İnstagram yorum kapatmayı devreye almış oluyoruz. Paylaştığınız fotoğrafa baktığınızda yorum alanının olmadığını göreceksiniz.    

İnstagram yorumları kapattıktan sonra her paylaştığımız fotoğraf yoruma kapalı olmuyor. Yani sadece paylaşırken yoruma kapattığımız fotoğrafın yorumlarını kapatmış oluyoruz. Bir sonraki fotoğraf paylaşımımızda eğer yorumları kapatmak istiyorsak; tekrar gelişmiş ayarlar menüsünden instagram yorum yapmayı kapat seçeneğini seçmemiz gerekli.