WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme

whatsapp toplu mesaj nasıl gönderilir

Bayram, kandil gibi özel ve önemli günlerde sevdiklerimize bir mesaj gönderip; onların gönüllerini almaya çalışırız. Mesaj göndereceğimiz kişi sayısı da biraz fazla olunca tek tek mesaj gönderme işlemi maalesef çok fazla vaktimizi almakta.

Cep telefonlarının kendi SMS uygulaması toplu mesaj gönderebiliyor, fakat bu; eğer SMS paketimiz yoksa biraz masraflı oluyor. İşte tam da bu sırada devreye; Whatsapp mesajlaşma uygulaması ve uygulamanın Whatsapp toplu mesaj gönderme özelliği giriyor. Hemen hemen her akıllı telefonda bulunan uygulama ile mesajlaşmak bildiğiniz gibi bedava 😉 Whatsapp toplu mesaj özelliği ile; kişi listemizden istediğimiz herkese tek bir defada yazdığımız mesajı gönderebiliyoruz.

Peki whatsapp toplu mesaj gönderme nasıl yapılıyor? Whatsapp toplu mesaj nasıl gönderebilirim?

Şimdi gelelim whatsapp ‘dan toplu mesajı nasıl göndereceğimize;

  1. Öncelikle akıllı telefonumuzda bulunan whatsapp uygulamasını açalım.
  2. Sohbetler sekmesindeyken sağ üst köşede bulunan üç nokta simgesine dokunalım.
  3. Simgeye dokunduğumuzda açılan pencereden yeni toplu mesaj seçeneğine giriyoruz.
  4. Karşımıza kişi listemizin bulunduğu ekran geliyor. Buradan toplu mesaj göndermek istediğimiz kişileri tek tek seçiyoruz.
  5. Kişileri seçip onay butonuna bastığımızda seçtiğimiz kişilerden oluşan yeni bir whatsapp toplu mesaj listesi oluşturmuş oluyoruz.
  6. Mesajımızı yazıp gönder dediğimizde yazmış olduğumuz mesaj tüm toplu mesaj listesinde seçtiğimiz kişilere gidiyor.

Oluşturduğumuz toplu mesaj listesi de whatsapp uygulamasında kayıtlı bir şekilde duruyor. Tekrar toplu mesaj göndermek istediğinizde kişi listesinden tek tek seçmenize de gerek kalmıyor. İsterseniz toplu mesaj kişi listenize kişi ekleyebilir veya listeden kişi çıkartabilirsiniz.

Whatsapp Toplu Mesaj Listesine Yeni Kişi Ekleme

Toplu mesaj listemize girip alıcı ekle butonuna basıyoruz ve karşımıza çıkan ekrandan eklemek istediğimiz kişiyi seçerek whatsapp kişi listemize ekliyoruz.

Whatsapp Toplu Mesaj Listesinden Kişi Çıkartmak

Toplu mesaj listemize girip listeden çıkarmak istediğimiz kişinin isminin üzerine parmağımızı basılı tutuyoruz. Açılan pencereden kişiyi listeden çıkar deyip, seçtiğimiz kişinin whatsapp toplu mesaj kişi listemizden çıkmasını sağlıyoruz.

Whatsapp Toplu Mesaj Listesi Silme

Toplu mesaj listemize giriyoruz ve en altta bulunan toplu mesaj listesini sil butonuna basıyoruz. Uygulama bize toplu mesaj kişi listesi silinsin mi? şeklinde bir soru yöneltiyor. Evet deyip whatsapp toplu mesaj kişi listesini siliyoruz.