Yemek Tarifi Siteleri

yemek tarifi siteleri

Bugün sizlere Türkiye’de bulunan yemek tarifi sitelerini tanıtıyorum. Bildiğiniz gibi iş yaşamının getirdiği sorumluluklar ve şehir yaşamının verdiği yoğun tempo sonucu artık evde yemek yapmaya pek fırsatımız olmuyor. Bir çoğumuzun bildiği tariflerde maalesef kuru fasulye pilavdan öteye gidemiyor 🙂 pilavımız da ayrıca lapa oluyor 🙂

İşte tam da böyle durumlarda yemek tarifi siteleri devreye giriyor. Tarifin malzemeleri, tarifin yapım aşamaları ayrıntılı olarak adım adım anlatılıyor. Fakat şimdiden söyleyelim her sitenin tarifi de tutmuyor. Bu yüzden tariflerine bakacağınız Web sitesini çok iyi seçmeniz gerekiyor. Malzemeleri çöpe atmak istemeyiz değil mi?

Ben sizler için Türkiye’de bulunan yemek tarifi sitelerinden bir derleme yaptım. Sizde yaptığım derleme sonucu size sunduğum siteleri inceleyip kendinize en uygun, yemek tarifleri size en anlaşılır gelen siteleri seçerek; bu sitelerden faydalanabilirsiniz.

Yemek Tarifi Sitelerinden Seçmeler

İşte sizin için seçtiğimiz yemek tarifi siteleri.

1 – Yemek.com

Yemek.com sitesinde bulunan tariflerin çoğunluğu siteye üye olan kullanıcılar tarafından oluşturulmakta. Site sadece tarif sitesi değil aynı zamanda eğlenceli bir portal olarak öne çıkmakta. Yemek tarifinden daha çok mizah sayfası tadında bir site olan yemek.com’a isteyen herkes üye olup tarif yayınlayabiliyor. İşte burada ortaya bir sorun çıkmakta; yazının başlarında da belirttiğim gibi bazı tariflerin tam olarak tutmaması 🙁 Genel anlamda iyi bir yemek sitesi.

2 – Nefisyemektarifleri.com

Elif Atalar tarafından yemek bloğu olarak kurulan ve sonrasında farklı bir alt yapıya taşınarak radikal değişimlere uğrayan siteye üyeler tarif eklemekte! Bir çok tarifin bulunduğu sitede kullanıcı olarak gözlemlediğim şey sitedeki reklamların biraz azaltılması gerektiği oldu. Sitenin her tarafından üzerime üzerime gelen reklamlar ve tarif sayfalarının çok geç açılması sonucunda siteyi maalesef terk etmek zorunda kaldım. Kısaca anlatmak gerekirse sağdan soldan fırlayan reklamları dışında iyi bir site.

3 – Lezzet.com.tr

Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş. ‘ye ait kurumsal bir site olan lezzet.com.tr de bulunan tarifler genel anlamda bir kaç aksaklık dışında güzel. Nedir bu aksaklıklar benim baktığım bir kaç tarifte malzeme listesinde olmayan malzemeler tarifin anlatımında birden ortaya çıkıyor 🙂 Hal böyle oluncada malzemeleri hazırladıktan sonra tarif aşamalarına geçince insan mutfakta ordan oraya malzeme aramaya başlıyor.

4 – Yemektarifleri.com

Tarif kategorileri ayrı ayrı listelenmiş olan bu sitede aradığınız tarifi bulmanız kolaylaşmış. Yine üyelerin tarif yazdığı bu sitedeki tarifleri yaparken öncelikle tarifi okuyup kafanıza yatıyorsa yapın tavsiyesinde bulunuyorum. Yoksa az önce olduğu gibi mutfakta ordan oraya koşuşturmak zorunda kalabilirsiniz 🙂

5 – Yemektarifleri-sitesi.com

Site biraz amatör olmuş ama uzun yıllardır sektörde ve geniş bir kullanıcıya sahip. Buradan siteye tavsiyem site tasarımını acilen değiştirmesi konusunda 😉 Sitede bulunan tariflere gelecek olursak; tariflerin çoğu resimli olarak anlatılmış ama dediğim gibi site tasarımı yüzünden tarif malzemeleri ve anlatımlar göze hitap etmemekte.

6 – Ardaninmutfagi.com

Site bir çoğumuzun yakından tanıdığı Arda Türkmen’e ait. Sitede tarifler Arda Türkmen tarafından mı yazılıyor bilinmese de site genel itibariyle başarılı bulduğum sitelerden bir tanesi. Öyle sağdan soldan fırlayan reklamlarda yok 🙂 Sitede bulunan tarifler iyi, sitenin teması gayet güzel kullanıcı odaklı bir tema. Böyle olunca da benden geçer notu alması kolay oldu 😉

Yazımın sonuna gelirken tekrar size söylemem gereken şey; mutlaka ama mutlaka paylaştığım yemek tarifi sitelerini kendiniz de inceleyin. Mesela en çok bildiğiniz tarifi sitede aratın ve karşınıza çıkan tarifi kıyaslayın. Kullanılan malzemeler ve tarifin yapılışı gerçekten doğrumu bakın. Tam anlamıyla güvenmediğiniz ve özellikle herkesin tarif yazıp kolayca yayınladığı sitelerden birazcık da olsa uzak durun. Malzemeleriniz çöpe gitmesin 😉

Sağlıcakla kalın efendim.