İnstagram Etkileşiminizi Artırmak İçin Uyumlu Hashtagler Kullanın

İnstagram’ın sosyal medya pastasındaki payı; kolay kullanımı ve bu sayede kazandığı popülerliği ile her geçen gün biraz daha artmakta. İnstagram’da işletmeler veya kişisel kullanıcılar, her kim olursa olsun hepsinin tek bir amacı var; “Etkileşim oranını artırmak” ve bu etkileşimin getirdiği nimetlerden faydalanmak.

İnstagram‘da bunun farkında olmalı ki; bize etkileşim oranımızı arttırmamız için “hashtag” gibi çok büyük bir nimet sunuyor. Hashtag‘ler doğru kullanıldığında bize; beğeni, takipçi, marka bilinirliği, v.b gibi pozitif değerlerde geri dönüşüm sağlamakta. Bununla ilgili “Doğru hashtag kullanımı” adında bir yazım var mutlaka okumanızı öneriyorum.

Etkileşim arttırmak için en iyi hashtagleri nasıl bulabiliriz?

İnstagram’da yaptığımız en büyük hatalardan birisi fotoğrafımızla hiç alakası olmayan hashtagleri kullanmamız. Örneğin; bir dekorasyon sayfasının popüler bir hashtag olması sebebiyle love hashtagini kullanması ona hiçbir katkı sağlamaz. İnstagram’da etkileşim oranını artırmak için birbiriyle alakalı en popüler hashtagleri kullanmalıyız. 

Birbiriyle alakalı en popüler hashtagler nasıl bulunur?

İnstagram arama kutusunu kullanmak

İnstagramda birbiriyle alakalı hashtagleri bulmanın en kolay yolu instagram arama kutusudur. İnstagram arama kutusunda etiketler sekmesine geçip bir etiket yazdığınızda; o etiketle alakalı en popüler hashtaglerin alt alta sıralandığını göreceksiniz.

Yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi dekorasyon ile ilgili en alakalı hashtagler alt alta sıralandı. Sizde fotoğrafımızla alakalı bir adet etiketi arama kutusuna yazarak onunla alakalı etiketleri listeleyin ve o etiketleri kullanın. Birbiriyle alakalı hashtagleri kullanmanız ayrıca instagram keşfet alanında çıkmanızıda kolaylaştıracaktır.
İnstagram keşfette çıkmak sizinde bildiğiniz gibi, daha fazla beğeni, daha fazla takipçi, yani kısaca; daha fazla etkileşim demektir. Bu konuyla ilgili “instagram keşfette nasıl çıkarım” yazımda instagram keşfet alanında çıkmanın püf noktalarını anlattım.

Alakalı hashtag bulmak için Hashtag sayfasının kullanımı

Birbiriyle alakalı hashtagler bulmanın bir diğer kolay yoluda; hashtag sayfalarını kullanmaktır. Paylaşımınızla en alakalı bir adet hashtagi seçin ve o hashtag sayfasına gidin. Altta bulunan resimde de göreceğiniz gibi o hashtagle en alakalı diğer hashtagler sayfanın üst kısmında sıralanmış durumda.  

Birbiriyle uyumlu hashtagleri bulmak için birde web sitesi yapmışlar 🙂

displaypurposes.com sitesi sayesinde bu işi biraz daha basit hale getirebilirsiniz. Siteye girerek hedef hashtaginizi yazınca alt resimde gördüğünüz gibi o etiketle alakalı en popüler hashtagler çıkıyor. Bu hashtagleri kullanarak etkileşim oranınızı büyük oranda arttırabilirsiniz. Siteye buradan ulaşabilirsiniz.   

Şimdilik hoşçakalın efendim 🙂