Hamam Böceğinden Nasıl Kurtulurum?

Hamam Böceklerinden Nasıl Kurtuluruz? Hamam Böcekleri Nasıl Yok Edilir?

Benim en nefret ettiğim böceklerin başında gelir hamam böceği. Çok hızlı hareket ederler ve ortama bakteri yayarlar. Eğer; Hamam böceğinden nasıl kurtulurum? Hamam böceği nasıl yok edilir? şeklinde araştırmalar yapmaya başladıysanız; sizinde hamam böcekleriyle başınız dertte demektir. Merak etmeyin hepsinden kurtulabilirsiniz. Öncelikle hamam böceklerinin evimizde olmalarının nedenlerine bir bakalım. Eğer bu nedenleri ortadan kaldırabilirsek işimiz oldukça kolaylaşır. Sonrasında yazının; hamam böceği nasıl yok edilir? hamam böceğinden nasıl kurtulurum? aşamasına geçelim.

hamam böceğinden nasıl kurtulurum

Hamam böcekleri neden bizim evimizde?

Öncelikle bu sorunun cevabını bulmamız gerekir. Çünkü; biz hamam böceklerinin evimizde olmalarının nedenlerini ortadan kaldırmadığımız müddetçe, onlarla asla mücadele edemeyiz. Hamam böceği ile mücadelede ilk adım; onların yaşamalarına elverişli olan ortamı ortadan kaldırmak olmalıdır. Hamam böceklerinin yaşamak için seçtikleri yerler genelde; hijyeni az ortamlardır. Bu sebeple evimizin temizliğine dikkat etmeliyiz. Yoğun temizleyiciler ile temizlik yapmalıyız. Mutfak tezgahı hamam böceklerinin en çok sevdiği mekanlardan biridir. Çünkü burada; yiyecek kalıntıları, kirli bulaşıklar, hatta bazılarımızın tezgahlarında küçük çöp kovaları mevcut.

Bunlar hamam böcekleri için bulunmaz nimetler. Öncelikle tezgahımızı hergün mutlaka çamaşır suyu ve benzer temizleyicilerle temizleyelim. Bulaşıklarımızı tezgah üzerinde bırakmayalım. Eğer tezgahımızın üzerinde yada tezgah altı dolabımızın içinde çöp kovası bulunuyorsa bu çöp kovasını balkon gibi yerlere alalım ve her gün akşam olmadan önce çöpü mutlaka dışarı atalım.   Evimizde bulunan kırık fayans araları, temizlemek için ulaşamadığımız noktalar, duvarlarda ve kapı aralarında bulunan küçük çatlaklar ve aralıklar hamam böceklerinin yuvalanıp koloni kurması için oldukça elverişli yerlerdir. Bu alanların olması hamam böceklerinin evinizde yaşama oranını arttırır.

Hamam böceklerinin evimizde olmalarının bir diğer nedeni de temiz olmayan komşulardır. Siz istediğiniz kadar temiz olun; komşunuz temiz değilse ve evinde hamam böceği kolonileri yaşıyorsa sizinde başınız bu yüzden dertte demektir. Bunun önüne geçmek için mutlaka komşularınızla konuşun ve yaşadığınız sıkıntıyı anlatın. Onların aynı sıkıntıyı yaşayıp yaşamadıklarını öğrenin. Yaşadığınız apartmanda birden fazla evde hamam böceği varsa; bir toplantı yaparak komple binayı ilaçlatmayı düşünebilirsiniz. Hatta bu yazıyı onlara okuyun, bilinçlensinler. Onların yüzünden bu derdi çekmek zorunda değilsiniz.

Hamam Böceği Nasıl Yok Edilir?

Hamam böceklerinin evlerimizde bulunmasının en önemli nedenlerini öğrendiğimize göre hamam böceği nasıl yok edilir? aşamasına geldik demektir. Hamam böceklerinden nasıl kurtulurum? sorunuzun cevabı biraz sonra okuyacağınız 3 adımda yazıyor.

1- Hamam böceklerinin yuva yapabileceği yerleri ortadan kaldırın

Hamam böceği ile mücadelede yapmamız gereken şeylerden ilk sırada olan şey; hamam böceklerinin yuva yapabileceği ortamları yok etmektir. Duvarlarda bulunan çatlaklar ve kırık fayans araları doldurulmalı, ev tabanı eğer ahşapsa ve aralıklar varsa bunlar tıkanmalı, evlerde bulunan karton kutular, gazeteler evden uzaklaştırılmalıdır.

Hamam böceklerinin nerelere yuva yaptığını anlamak için yapışkan bantları kullanabilirsiniz. Olmasından şüphelendiğiniz noktalara bu bantlarla kapan kurun ve ne kadar hamam böceği yakalanmış izleyin. Hamam böcekleri üzerlerinde bulunan kılıflarını değiştirdiklerinde ortaya kılıflarını bırakırlar. Bunları gözlemleyin ve bunları gördüğünüz noktaların yakınlarında nerelere yuva yapabileceklerini anlamaya çalışın ve ortamı onlar için uygunsuz bir hale getirin.

2- Temizliğinize özen gösterin

Kimse darılmasın. Ben pis miyim? falan demesin. Darılmaca gücenmece yok. Hamam böceklerinden kurtulmayı istiyorsanız; temizliğinize eskisinden daha fazla dikkat etmeniz gerekmekte. Temizlikten kasıt; sadece ortam temizliği, silmek süpürmek değil. Bunların yanında hamam böceklerinin yiyecek ve içeceklerini de ortadan kaldırmanızdır. Evinizde çöp kovası falan bulundurmayın.

Bulunduruyorsanız da kapağı tamammem kapatılabilen cinsten olsun. Akşamları da kesinlikle bu çöpleri dışarı çıkartın yani atın. Hamam böceklerinin yuva yapabileceği ortamları ortadan kaldırdık, temizliğimizi yaptık, ortada yiyecek, içecek, bulaşık, çöpte bırakmıyoruz. Artık hamam böcekleri için öldürücü ve tamamen yok edici darbeyi vurmamızın zamanı geldi.

3- Hamam böceği ilaçlaması

Hamam böceği ilacını uygularken; böceklerin olmasından şüphelendiğiniz en küçük alanlara kadar ilaçlamanız gerekiyor. İlaçlama sonrası kalacak yavrular tekrar koloni oluşumunu başlatır ve aynı süreçlerden tekrar geçmek zorunda kalırsınız.

Hamam böceği ilaçlaması yapmanız için böcek yemi kullanmanızı tavsiye ediyorum. Bu yemler sprey ilaçlardan çok daha fazla etkilidir. Hamam böceği yemi diye google’a arattığınızda karşınıza birçok markanın ürünleri çıkacaktır.   Hamam böceği yemleri; jel kıvamda veya granüllü tanecikler halinde olmaktadır. Bu yemleri hamam böceklerinin yuvalanabileceği noktalara ve daha önce bahsettiğim yapışkan bantla tespit ettiğimiz yerlere serpiyoruz. Bu ilaçlar bizim sorunumuzu kökten çözecek ve hamam böceklerinden kurtulmamızı sağlayacaktır.    Bir kaç uygulama sonrası hala evinizde hamam böcekleri görüyorsanız; yukarıdaki ilk iki maddeyi tam anlamıyla yerine getiremiyorsunuz demektir. İlk iki maddede yazılanları tekrar gözden geçirmeli ve kullandığınız böcek yemini değiştirmelisiniz. Çünkü; hamam böceklerinin vücut dirençleri çok yüksektir. Belli bir zaman sonrasında bu yemler hamam böceklerine etki etmeyecektir. Bu uygulamaya belirli bir zamana kadar aynı yemle devam edilmeli, hamam böceklerinin bünyeleri bu yemlere direnç göstermeye başladığında farklı ilaçlara yönelinmelidir.

Tavsiye Yazı: Karıncalardan nasıl kurtulunur?

Hamam böceğinden nasıl kurtulurum? yazımın sonuna geldim. Yazdıklarımın hamam böceği sorununuzu çözmesi dileğiyle; hoşçakalın…