İnstagram İki Faktörlü Kimlik Doğrulaması Nedir?

İnstagram İki Faktörlü Kimlik Doğrulaması Nedir?

İnstagram hesabımızın çalınmasını önlemek amacıyla dikkat etmemiz gereken bazı güvenlik önlemleri var. Bu güvenlik önlemlerinin en önemlisi; instagram uygulaması ve web sitesi dışında hiçbir uygulama yada siteye instagram kullanıcı adı ve şifremizi girerek oturum açmamak geliyor.

İnstagram takipçi hilesi, instagram beğeni hilesi, instagram yorum hilesi adı altında açılmış siteler var. Bu sitelerden aman ha uzak durun. İnstagram hesap güvenliğimizi sağlamamıza yarayan bir diğer güvenlik önlemi de instagram’ın iki faktörlü kimlik doğrulaması özelliğidir.

İnstagram’ın bu tarz güvenlik açıklarını gidermek adına geliştirmiş olduğu bu özellik sayesinde instagram hesabımızı tam güvene alabiliriz. Bu özelliği aktif ettiğimizde; instagram’a her giriş yaptığımızda yada farklı bir cihazdan hesabımıza giriş yapılmak istenildiğinde cep telefonumuza bir güvenlik kodu geliyor ve biz bu kodu girmeden hesabımıza giremiyoruz.

İki faktörlü kimlik doğrulaması; 1. güvenlik önlemi parolamız, 2. güvenlik önlemi sms ile gelen kod.

İki faktörlü kimlik doğrulamasını nasıl kullanabilirim?

İnstagram iki faktörlü kimlik doğrulaması özelliğini kullanmak için önce seçenekler menüsü altında bulunan iki faktörlü kimlik doğrulaması yazısını tıklıyoruz. Açılan sekmede güvenlik kodu gereksin butonunu aktif hale getiriyoruz.  

instagram iki faktörlü kimlik doğrulaması ne demek

Tavsiye Yazı: instagram’da profil resmini tam boyutta nasıl görebiliriz?

Butonu aktif hale getirdiğimizde altta resimde gördüğünüz gibi; “iki faktörlü kimlik doğrulamasını açman, her giriş yaptığında sana kısa mesajla bir güvenlik kodu göndereceğimiz anlamına gelir.” Uyarısını içeren bir sekme açılacak. Burada “Aç” diyoruz. Peki biz her instagram’a giriş yaptığımızda bize sms gelecekte, bu sms ler paralı mı? Hemen cevap verelim; instagram’dan gelen kod sms leri için herhangi bir ücret ödemiyoruz.  

iki faktörlü kimlik doğrulaması nedir

Tavsiye Yazı: instagram limitleri nelerdir?

Aç butonunu tıkladığımızda; instagram 6 haneli bir kod gönderecek bunu ilgili alana girerek telefon numaramızı doğruluyoruz. Telefon numaramızı daha önce doğrulamış olabiliriz. Burada tekrar doğrulamamız gerekiyor.  

instagram telefon ekleme

Tavsiye Yazı: instagram’da en popüler hashtagler

Telefon numaramıza sms ile gelen kodu girdik, telefon numaramızı doğruladık. İnstagram iki faktörlü kimlik doğrulamasını tamamlamamız için sadece bir adım kaldı. Şimdi yeni ekranda güvenlik kodunu sms ile alamamamız halinde kullanacağımız yedek kodlar gelecek. Burada tamam diyoruz ve bu kodların ekran görüntüsünü alıyoruz yada bir yere not olarak yazıyoruz. Eğer iki faktörlü kimlik doğrulamasını açtıktan sonra hesabımıza giriş yaparken sms kodu gelmezse bu kodları kullanacağız.   

instagram iki faktörlü kimlik doğrulaması yedek kodlar

Tavsiye Yazı: instagram keşfet sayfasına çıkmak için neler yapmalıyız?

Bu işlemlerin sonunda hesabımızın güvenliğini arttırmış oluyor ve iki faktörlü kimlik doğrulamasını instagram hesabımıza uygulamış oluyoruz.