İnstagram Limitleri Nelerdir?

instagram-limitleri

Sosyal medyanın en popüler fotoğraf paylaşım platformu olan instagram‘da takip etme, beğenme, hashtag (etiket), yazı karakteri ve paylaşımlardaki limitler nelerdir?

İnstagram’da Takip Etme Limiti

Instagram’da bir hesabın başka hesapları takip etme limiti maksimum 7500 ‘dür. Eğer bu sayıyı geçerseniz ‘Hata: Daha fazla kişiyi takip edemezsiniz’ uyarısı ile karşılaşırsınız.
Instagram bunu istenmeyen spamlara karşı bir önlem olarak uygulamakta. Eğer takip ettiği kişi sayısı 7500’den fazla olan birisini görürseniz de o kişinin bu limit koyulmadan önce o sayıya ulaştığını anlayabilirsiniz.

Aynı zamanda Instagram ‘da takip etmenin bir de periyodik olarak limitleri var. Resmi olarak açıklanan rakamlar olmasada, Instagram’da 1 saatte en fazla 160 kişinin takip edilebildiği (ve unfollow edilebildiği) belirtiliyor. Bazı kullanıcılar ise bu sayının doğru olmadığını ve Instagram’ın bu sınırı 10 dakika arayla maksimum 49 takip (ve unfollow) olarak ayarladığını belirtiyor. İnstagramda takipçi sayısı konusunda ise hiç bir limitin olmadığını da belirtelim.

İnstagram’da Beğeni Limiti

Instagram’da fotoğrafları ve videoları beğenmenin de bir limiti var. İnstagram’da 1 saat içerisinde maksimum 350 gönderiyi beğenebilirsiniz. Bu sınırı aşarsanız hesabınız Instagram tarafından kilitlenir.

İnstagram’da Hashtag Limiti

Instagram’da kullanılan hastagler’in de bir sınırı var. Bir gönderinin açıklama kısmına en fazla 30 hashtag yazabilirsiniz. Eğer 30’dan fazla yazarsanız gönderiyi paylaşırken bir hata alırsınız ve gönderiyi paylaşamazsınız. Bu limiti aşmanın basit bir yolu var aslında. Hemen altta bulunan yazımda anlattığım basit bir işlem sayesinde gönderinize 60 hashtag yazabilirsiniz 😉

Tavsiye Yazı: İnstagram 30’dan fazla hashtag nasıl yazılır?

İnstagram’da Karakter Limiti

Instagram’da çeşitli alanlarda karakter sınırlamaları vardır. Örneğin; kullanıcı adlarını maksimum 30 karakterden oluşturabiliriz. Ayrıca kullanıcı adında sadece harf, rakam, alt çizgi (_) veya nokta (nokta başta, sonda veya peş peşe olmamak koşuluyla) kullanabilirsiniz.

Instagram profilimizin biyografi kısmında da maksimum 150 karakter kullanılabilir.

Tavsiye Yazı: İnstagram keşfet sayfasında nasıl çıkarım?

Gönderi açıklaması ve yorumlarda yazılabilecek maksimum karakter sayısı ise 2200‘dür. Ancak yoruma yazılan 240 ‘ıncı karakterden sonrası (…) sembolü ile kesilir ve ‘Yorumun tümünü gör’ seçeneği ile tamamı görülebilir.

İnstagram’da Paylaşım Limiti

Instagram’da yapılan paylaşımların herhangi bir sınırı yok. İstediğiniz kadar paylaşım yapabilirsiniz. Ancak paylaşım silme işlemini peş peşe yaparsanız hata alabilirsiniz. Burada da resmi rakamlar mevcut olmasa da bazı kullanıcılar seri şekilde silme işlemi yaparken hata aldıklarını ancak bir müddet sonra her şeyin normale döndüğünü belirtiyor. Dolayısıyla paylaşım veya silme işlemlerinde herhangi bir limit bulunmuyor.

İnstagram’da Video Yayınlama Limiti

İnstagram’da paylaşacağınız videolar için belirli instagram video limitleri mevcut. İnstagram bu süre limitlerini 3 saniye ile 60 saniye arası olarak belirlemiş. Yani instagramda 3-60 saniyeye kadar video yayınlayabilirsiniz.