Aliexpress Kargo Takip Nasıl Yapılır?

aliexpress kargo takip

Bugünkü konumuz; Aliexpress kargo takip nasıl yapılır? Aliexpress kargo bilgileri nasıl öğrenilir?

AliExpress alışveriş sitesinden daha önce alışveriş yaptınız mı? Yapmadıysanız bence bir incelemelisiniz. Fiyatları gördüğünüzde gerçekten çok şaşıracaksınız. Fiyatlar gerçekten çok ama çok uygun. Alışveriş yapmakta oldukça kolay. Kargoların çoğuda bedava.

Tek sıkıntı kargo takibi.

Aliexpress’den alışveriş yapanların en çok takıldıkları ve belirsizlik içine düştükleri nokta kargo takibi oluyor. Bugün sizlere Aliexpress kargo takibi hakkında bilmeniz gerekenleri en basit bir dille anlatmaya çalışacağım.

Öncelikle size şunu belirtmeliyim; Aliexpress’de satın alacağınız, o çok uygun fiyatlı ürünlerin çok büyük bir kısmı size Çin’den gelecek. Bu yüzden ücretsiz kargo seçeneği ile satın aldığınız ürünün kargosunu ilk 1 hafta hiç boşuna beklemeyin. Çok nadir durumlarda 10-15 gün içinde kargonuz elinizde olur. Size tavsiyem ilk 15 gün kargo falan beklemeyin. (Bu yazdıklarımı ücretsiz kargo seçeneği için yazıyorum. Ücretli ve hızlı kargolarda mevcut ama biraz pahalılar)

Aliexpress kargo takibi nasıl yapılır?

Aliexpress mobil uygulamasında siparişlerim kısmını açtığınızda satın almış olduğunuz ürünleri göreceksiniz. Eğer satıcı almış olduğunuz ürünü kargoya vermiş ve kargo bilgilerini sisteme girmişse ürünün altında Takip butonu çıkacaktır. Bu butonu tıklayarak kargonuzun şu anki durumunu görebilirsiniz. Yalnız burada bir sıkıntı var. Bazen! bu kısımdan kargonuzu takip ettiğinizde; sadece satın alınan ülkedeki durumlarını görebiliyorsunuz.

Peki Aliexpress kargo takibinin tamamını nasıl görebiliriz? Bunun içinde yurt dışı kargo takip sitelerinden birisini kullanıyoruz. Bunun için elimizde olması gereken tek şey Tracking number yani kargo takip numarası.

Aliexpress tracking number (kargo takip numarası) nerede?

Aliexpress kargo takip numarasını az önce söylediğim Takip butonuna basarak ürünün açılan kargo takip sayfasının üst kısmında bulabilirsiniz. (Kargo takip numarası; LF215333731CN tarzında bir numaradır.) Eğer burada takip numarasını göremiyorsanız satıcıya mesaj atarak kargo takip numarasını isteyebilirsiniz.  

Unutmadan Aliexpress kargo takip için yurt dışı kargo sorgulama sitesinin adresinide hemen BURAYA bırakalım 😉 Siteye girin kargo takip numaranızı yazın ve takip et butonunu tıklayın. Hepsi bu kadar.

Bu arada sadece 0.01 dolar ücret ile Aliexpress’den nasıl ürün alabileceğimiz hakkındaki “Aliexpress bedava denemeler” isimli yazımı okumayı da unutmayın.