Aliexpress Standard Shipping Nedir?

Aliexpress Standard Shipping Nedir

Son günlerde Aliexpress ile ilgili yazılara biraz daha fazla yer vermeye başladım. Bugün Aliexpress kargo yöntemlerinden biri olan Aliexpress Standard Shipping Nedir? kargo takibi nasıl yapılır? kısaca özet geçmek istiyorum.

Öncelikle; Aliexpress standard shipping nedir? bunu biraz açalım. Arkadaşlar aliexpress sitesinden alışveriş yaparken ürünlerin büyük bir kısmında ücretsiz kargo seçeneği bulunmaktadır. Yani aldığımız ürün hiç bir kargo ücreti ödemeden evimize kadar gelir.

Burada dikkat edilmesi gereken nokta; bazı ürünlerde bu ücretsiz kargo seçeneklerinin birden fazla olması. Burada kafa biraz karışıyor. Bu yazımda fazla kafa karıştırmamak adına diğer kargo yöntemlerine pek girmiyorum. Bu yüzden sadece Aliexpress standard shipping kargo metodunu anlatıyorum. Diğer kargo yöntemlerini ayrı başlıklarda anlatacağım. Arkadaşlar Aliexpress standard shipping yaptığım araştırmalar sonucu Türkiye için biraz sorunlu bir yöntem. Kargo süresi 45 günü bulabiliyor. Afedersiniz ama gördüğüm, duyduğum kadarıyla biraz rezil bir kargo.

Hatta internette “Aliexpress standard shipping mağdurları” diye başlıklar bile açılmış. Bu sebeple ben bu yöntemi pek tercih etmiyorum. Sizede tavsiye etmiyorum. Aciliyeti olmayan bir ürün olur, bir kaç dolar gibi küçük ücretli ve başkada kargo seçeneği yoksa tercih edilebilir.

Aliexpress Standard Shipping Kargo Takibi Nasıl Yapılır?

Aliexpress standard shipping kargo seçeneği ile gönderilen kargolarınızı takip edebilmeniz için; satıcının sisteme bir takip numarası girmiş olması yada size bu takip kodunu göndermiş olması gerekmektedir. Eğer kargo takip numaranızı bilmiyorsanız satıcı ile irtibat kurmalısınız. Elinizde kargo takip numaranız varsa aşağıdaki linkte bulunan Cainiao web sitesi üzerinden kargonuzu takip edebilirsiniz.  Standard Shipping Kargo Takip Linki