Çamaşır Makinesi Su Almıyor – Sorunun Kaynağı Nedir?

Çamaşır Makinesi Su Almıyor

Çamaşır makinelerinde yaşanan en yaygın sorunlardan biri; çamaşır makinesinin su almama problemidir. İletişim yoluyla bana ulaşan bir çok kişide; çamaşır makinesi su almıyor ne yapmalıyım? sorusunu bana yöneltmiş. Bu yüzden bugün sizlere “çamaşır makinesi su almıyor” sorununu nedenleriyle birlikte anlatıyorum.

Çamaşır makinesi su almıyor? (Nedenleri ve yapılması gerekenler)

Çamaşır makineniz su almıyorsa servisi çağırmadan önce aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.

Elektrik Kontrolü

Çamaşır makinesinin bağlı olduğu prizi kontrol ederek elektriğin makinemize geldiğini görelim. Bazen elektrik kesintisi yada çamaşır makinesinin fişini prize takmayı unutup neden bu makine su almıyor? diyenlerimiz var 🙂 Dünya hali, stres ve yaşamın verdiği yoğun yükü düşünürsek bunu çok normal karşılıyorum.

Çamaşır makinesinin kapağını kontrol edelim

Elektrikler var ama makinemiz hala su almıyorsa; çamaşır makinesinin kapağını kontrol edelim. Kapak bazen kapalı gibi görünsede tam kapalı olmayabiliyor.

Çamaşır makinesi kapağı tam yerine oturmadıysa kapakta bulunan sensörler makine kapağını açık olarak algılayacak ve çamaşır makinesinin su almasına izin vermeyecektir. Bu yüzden kapağı iyice yerine oturtalım.

Su Vanalarının Kontrolü

Çamaşır makinemizin bağlı olduğu su vanalarını kontrol edelim. Vanaların açık olduğuna ve suyun geldiğine emin olalım. Ayrıca dikkat etmemiz gereken bir diğer nokta da suyun basıncıdır. Eğer çok yüksek katlı bir binada ve üst katlarda oturuyorsanız suyun basıncı düşmüş olabilir. Çok düşük basınçlarda çamaşır makineleri su almama gibi sıkıntılar yaratabiliyor.

Su Hortumlarının Kontrolü

Elektrikler var, makinenin kapağı kapalı, su vanaları açık ama hala çamaşır makinesi su almıyor. O zaman sıradaki işlemimiz su hortumlarını kontrol etmek. Su hortumlarını vanadan sökelim ve hortum başlıklarının filtrelerine bakalım. Şebeke suyundaki kireç ve pislikler zamanla bu filtrelerde birikip tıkanmasına yol açabiliyor. Eğer filtreler tıkanmışsa temizleyelim. Yoğun kireç durumunda kireç çözücü kullanarak kireçleri yok edelim. Su hortumlarının kıvrılarak su akışına engel olup olmadığına bakalım. Kıvrılan yerleri düzeltelim.

Deterjan gözünün kontrolü

Deterjan koyduğumuz çekmece bazen deterjan artıklarının birikmesi sebebiyle tıkanabiliyor. Bu gibi durumlarda çamaşır makinesi su almama problemi yaşanabiliyor. Kontrol edelim ve gerekiyorsa temizleyelim.   Bunlar bizim çok rakat bir şekilde kontrol edebileceğimiz parçalardı. Umarım sorununuz çözülmüştür. Bu parçaları kontrol ettiniz herşey normal ama hala çamaşır makinesi su almıyorsa; çamaşır makinesinin elektronik beyni, su pompası, ayar düğmeleri gibi parçalardan biri hasar görmüş olabilir. Böyle durumlarda servisi arayarak yardım almanız gerekiyor.  

Yeni bir çamaşır makinesi almak istiyorsanız “Çamaşır makinesi alırken nelere dikkat etmeliyiz?” yazımı okuyabilirsiniz. Yazımda bir çamaşır makinesinde aramamız gereken özellikleri sizlere anlattım.