Kombi Su Basıncı Kaç Olmalı?

kombi su basıncı kaç olmalı

Bugün kombi kullananların aklına takılan sorulardan birisi olan; Kombi su basıncı kaç olmalı? konusunu işliyoruz. Bu zamanında benimde aklıma takılmıştı. Bilmeyenler için yazmak istedim.

Kombinin çalışması için gerekli olan bir su basıncı değeri vardır. Kombiler belirli seviyelerdeki su basınçlarında çalışırlar ve bu su basıncının çok altına veya üstüne çıktıkları zaman bazı güvenlik sistemleri devreye girer.

İdeal kombi su basıncı 1,5-2 bar aralığındadır. Bazı durumlarda bu su basıncı düşmekte veya yükselmektedir.

Kombi su basıncı düşerse ne olur?

Marka ve modeline göre değişmekle birlikte kombiler 0,5-0,8 bar su basıncına düştüklerinde kombinin içindeki materyaller yüksek ısıdan zarar görmesin diye düşük su basıncı emniyeti devreye girer ve kombi otomatik olarak kapanır.

Kombimizi tekrar çalıştırabilmek için kombi su basıncını artırmamız yani kombiye su basmamız gerekir. Kombi su basıncının ayda veya iki ayda bir düşmesi normaldir. Fakat kombi su basıncı günde, haftada bir düşüyorsa bu sistemde bir sorun olduğunu gösterir. Bu durumda kombi ve tesisatın durumunu bir uzmana göstermeniz gerekmektedir.

Kombi su basıncı yükselirse ne olur?

Yine bazı nedenlerden dolayı kombi su basıncı (marka ve modele göre değişmekle birlikte) 3 barın üzerine çıkarsa, kombilerde bulunan 3 bar emniyet ventili devreye girer ve fazla olan suyu dışarıya tahliye eder.

Tavsiye Yazı: Yoğuşmalı kombi nedir?