Ultrasonik Temizleyici Nedir?

ultrasonik temizleyici nedir

Ultrasonik temizleyici nedir? Nasıl çalışır?

Ultrasonik temizleyici; yüksek frekanslı ses dalgaları ile temizleme işlemi yapan cihazların genel adıdır. Ultrasonik temizleyici cihaz yardımıyla yüksek ses dalgaları sıvı dolu bir kaba uygulanır. Kabın içerisine konulan temizlenecek malzeme, bu sıvı ve ses dalgaları yardımı ile temizlenir.

Kulağımızın duyamayacağı seviyede bir frekans aralığında ses dalgaları üreten ultrasonik temizleyiciler en çok; kuyumcularda altın ve mücevherleri temizlemede, sanayide ise kullanılan kirli malzemelerin temizlenmesinde kullanılır.

Ultrasonik temizleyiciler kullanım alanlarına göre çeşitli ebatlarda üretilmektedir. Kuyumcular gibi küçük ebatlı maddelerin temizliğinde kullanılan küçük boyutlu ultrasonik temizleyiciler olduğu gibi, sanayide büyük parçaların temizlenmesinde kullanılan büyük ebatlı ultrasonik temizleyiciler de vardır.

Ultrasonik temizleyici fiyatları

Ultrasonik temizleyici fiyatları 2019 yılı için yaklaşık olarak 150-200 TL den başlamakta, marka ve boyutuna göre fiyatı değişmektedir.

Eğer evinizde küçük çaplı şeylerin temizliği için kullanacağınız bir makine arıyorsanız; bu makinenin size maliyeti yaklaşık 150 TL seviyesinde olacaktır (2019 yılı için fiyatlar bu şekilde) daha büyük ve profesyonel bir cihaz arıyorsanız 3-5 bin TL ve daha yukarısını gözden çıkarmanız gerekir. Ayrıca yurt dışında örneğin Çin’den bu ürünü satın alarak yaklaşık %50 kar edebilirsiniz bunuda unutmadan söyliyeyim.

Ultrasonik temizleyici alırken neye dikkat etmeliyiz?

Burada önemli olan şey sizin kullanım amacınızdır. Ultrasonik temizleme cihazınızı alırken bakmanız gereken noktaların en başında kap hacmi gelir. Alacağınız ultrasonik temizleme cihazının kabının hacmini mutlaka inceleyin. Temizleme yapacağınız maddeler kabın içine sığacakmı araştırın. Bir diğer önemli hususta cihazın zaman ayarıdır.

Bazı cihazlar 5-10 dk ayarına bazı cihazlar 1-2 saat aralıklarına ayarlanabilmektedir. Ben başında beklerim durunca tekrar ayarlar çalıştırırım derseniz zaman ayarının kaç olduğunun bir önemi yok ama ben çalıştırırım başında bekleyemem derseniz zaman ayarının hangi aralıklarda olduğuna mutlaka bakarak satın almanızı tavsiye ediyorum.