Cam Filmi Nasıl Sökülür?

cam filmi nasıl sökülür

Bugün gündemimiz cam filmi olsun. Bir çoğumuzun canını sıkan cam filmi yasağından sonra, herkesin elinde bir bıçak cam filmini sökmeye çalışırken görüyorum. Bazılarımızda oto aksesuarcılara cam filmi söktürmeye gidiyor.

Bu gibi yerlerde oto cam filmi sökme ücreti ortalama 100 TL. Bence buna hiç gerek yok. Bu yüzden cam filmi sökme işlemi kolay bir şekilde nasıl yapılır diye araştırma yaptım kendi aracımda uyguladım ve sizler için cam filmi nasıl sökülür? basit bir dille anlatmaya karar verdim.

NOT: Araçlarda bulunan cam filmleri araç muayenesinde eskiden hafif kusur olarak sayılmaktayken, şuan ağır kusur olarak geçmekte ve cam filmi olan araç muayeneden geçmemektedir. (2017)

GÜNCELLEME: Alınan bir karar sonrası cam filmi olan araçlar muayeneden hafif kusurlu olarak geçmekteler.

Sizinde bildiğiniz gibi cam filmi; güneş ışınlarından korunmak (bu sayede; güneşin zararlı ışınlarına maruz kalmıyoruz, klimayı az kullanıyoruz ve yakıt tüketiminden kazançlı çıkıyoruz), aracımızın içindeki değerli şeylerin dışarıdan net görünmemesi (bu sayede hırsızlıktan korunuyoruz), bayan şöförlerin magandaların tacizlerine maruz kalmaması için kullandığı ve bunlara benzer korunma ve güvenlik amaçlı kullandığımız bir oto aksesuarıydı.

Aksesuarıydı diyorum çünkü maalesef yeni bir kanunla yasaklandı. Neyse konumuza dönelim. Biz bu cam filmini nasıl sökeriz.

Cam filmi en kolay nasıl sökülür?

  • Cam filmi olan camın üst kenarından sivri uçlu bir aletle hafifçe kazıyalım ve cam filminin ucunu biraz kaldıralım
  • Ucunu açtığımız cam filmini elimizle yavaş yavaş camdan çıkarmaya çalışalım. Burada önemli nokta cam filmini tek parça yada büyük parçalar halinde çıkartmak. Yoksa küçük parçalar halinde yırtarak çıkartmaya çalışırsak çok fazla uğraşmak zorunda kalabiliriz
  • Bazı durumlarda cam filmi cama çok fazla yapışmış olur. Bu gibi durumlarda cam filmi sökülemiyorsa; cam filminin açtığımız uç kısmına bir sprey yardımıyla ılık su püskürtelim. Cam filminin yumuşamasını sağlayalım. Bu esnada fön makinesi ile cam filmi ile cam arasına sıcak hava tutabiliriz. Isınan cam filmi camdan çok daha kolay sökülecektir.
  • Cam filmi sökerken dikkat etmemiz gereken nokta aracın arka camıdır. Bildiğiniz gibi arka camda ısıtıcı rezistans bulunmaktadır. Merak etmeyin arka camdan cam filmini sökmenin de kolay bir yolu var. Öncelikle; arka camımızı kapatacak büyüklükte iki adet siyah poşet keselim (büyük boy çöp torbaları tam uyuyor). Bir sprey şişesinin 1/3 ü amonyak geri kalanı su olacak şekilde bir karışım hazırlayalım. Aracımızın iç tarafından bu sıvıyı cam filminin üzerine uygulayalım ve sonrasında siyah poşeti üzerine yapıştıralım. Aynı şekilde diğer siyah poşetimiz ile aracın arka camının dış yüzeyini de kapatalım. Burada amaç güneş ışınlarını tam çekebilmek ve cam yüzeyinin ısınmasını sağlamak. Bu şekilde aracımızı güneş gören bir yere alalım ve yaklaşık 3-4 saat kadar bekletelim. Isınan ve amonyaklı su ile ıslanan arka camımızdaki cam filmi bu şekilde kolayca sökülebilmektedir. Bu yöntemi isterseniz diğer camlarınıza da uygulayabilirsiniz.
  • Cam filmi sökme işleminden sonra camlarımızda cam filminden artıklar kalabilir. Bu artıkları sabunlu bir su, camsil, daha da inatçı olanlarını ise aseton ile temizleyebilirsiniz.

Umarım “Cam filmi nasıl sökülür?” adlı yazımda anlattıklarım işinize yaramıştır. Sizde eğer cam filmi sökme konusunda farklı bilgi ve tecrübelere sahipseniz; lütfen yorum bölümünü kullanarak cam filmi sökme yöntemlerinizi bize bildirin.