Chrome Kayıtlı Şifreleri Görme

chrome kayıtlı şifreleri görme

Bugün chrome tarayıcının kaydettiği şifreleri nasıl göreceğimizi öğreniyoruz.

O kadar çok siteye üyelik açıyoruz ki bazen bütün şifreler birbirine giriyor. Allah’tan chome tarayıcı var da şifreleri otomatik kaydediyor (tabi biz buna izin vermişsek).

Aslına bakarsanız bu yöntemi bulmam; şifrelerimi unutmamla başladı. Mail adresime baktım, aradım taradım ama şifrelerimi bir türlü bulamadım. Biraz araştırma yaptım ve chrome tarafından şifrelerimin kaydedilmiş olabileceğini öğrendim.

Facebook, instagram, twitter, mail adreslerimizin şifreleri, yani kısaca kaydedilen tüm şifreleri bulabilirsiniz. Burada da aynı bilgisayardan giriş yaparken sorun yok, şifreler kayıtlı otomatik giriyor, ama farklı bir bilgisayara oturunca şifrelerin hiçbirisi aklımıza gelmiyor. Yani en azından benim gelmiyor.

Bende bugüne kadar Chrome’un kaydettiği bütün şifreleri bulup, bir not defterine yazarak her zaman yanımda olan cep telefonumda taşıyorum. Sizinde unuttuğunuz şifreler varsa bugün anlatacağım “chrome kayıtlı şifreleri görme” adlı yazımı okuduğunuzda hepsini göreceksiniz. Hatta üyeliğinizin olduğu ama unuttuğunuz bir çok siteyi görüp şaşıracaksınız. Hemen anlatımına geçelim.

Chrome Kayıtlı Şifreler Nasıl Görülür?

  1. Chrome tarayıcımızı açalım ve sağ üstte bulunan üç nokta simgesini tıklayarak “ayarlar” seçeneğine girelim
  2. Ayarlar ekranında en altta bulunan “gelişmiş” yazısını tıklayalım
  3. Burada “şifreler ve formlar” alanında bulunan “şifreleri yönet” kısmına girelim
  4. Açılan ekranda web sitesi adı, kullanıcı adı, şifre kısmını göreceksiniz. Burada şifreler gizli görünüyor. Yanda bulunan göz işaretini tıklayalım. Bilgisayarımızın şifresini girelim ve işlem tamam. Chrome kayıtlı şifreleri görme işlemi tamamlandı.

Tavsiye Yazı: Windows 10 Wifi Şifresi Unut ve Wifi Şifresi Değiştir Nasıl Yapılır?