Mikrodalgada Makarna Nasıl Pişirilir?

mikrodalgada makarna tarifi. Pişermi, olur mu, yapılır mı?

Geçen akşam tüpümüzün bitmesiyle yemeği nasıl yaparız arayışlarımız mikrodalgaya kadar uzandı 🙂 Aklımızda makarna yapmak vardı. Başladım mikrodalgada makarna olurmu? mikrodalgada makarna nasıl pişirilir? şeklinde araştırmaya. Sonuçlara göre tercihimiz doğruydu. Yaptığım araştırmaya göre mikrodalgada makarna tam bize göreydi. Çünkü; hem kolay hemde kısa sürede hazırlanabiliyor.

Bende bu yaşadıklarımdan sonra bugün; öğrenci hayatı yaşayanlara ve benim gibi bir gün başı sıkışabileceklere mikrodalgada makarna nasıl pişirilir? anlatmaya karar verdim.

Hadi hemen mikrodalgada makarna yapmaya başlayalım 😉

Mikrodalgada makarna yapmak için malzemeler

  • Makarna
  • Su
  • Tuz ve biber
  • Domates sosu
  • Parmesan peyniri

Mikrodalgada makarna pişirme aşamaları

  1. Cam veya porselen bir kabın içerisine mikrodalgada pişireceğimiz makarnayı koyalım
  2. Makarnanın üzerini 3-4 cm geçecek kadar suyu ilave edelim. Burada önemli bir nokta var. Mikrodalgaya koyduğumuz kabın derin olmasına dikkat edin ki kaynama esnasında su dışarı taşmasın.
  3. Kabımızı mikrodalgaya koyalım
  4. Makarna paketlerinin üzerinde pişirme süreleri yazar. Biz mikrodalgada makarna yaparken bu süreye 3-4 dakika kadar bir süre ekliyoruz.
  5. Süre sonunda mikrodalgadan makarna kabımızı çıkaralım ve bir adet makarnanın pişip pişmediğini test edelim. Pişmişse tamam, pişmemişse bir süre daha mikrodalgada makarnamızı pişirelim.
  6. Pişen makarnayı süzelim ve sosunu hazırlayarak servis edelim.

Mikrodalgada makarnamız hazır. Hemen bir not ekleyelim buraya; ocakta makarna pişirmek mikrodalgada makarna pişirmekten daha hızlı. Çok elzem bir durum olmadıkça mikrodalgada makarna işine pek kalkışmayın 🙂

Reklam