En İyi Klima – En Çok Satılan 5 Klima Önerisi 2022

En İyi Klima - En Çok Satılan 5 Klima Önerisi 2019

En iyi klima

Yaz aylarının yaklaştığı şu günlerde sizler için en iyi klima hangisi araştırmak istedim. Bu yazıyı yazarken markaların etkisi altında kalmadan; sadece kullanıcı memnuniyeti, klimanın fiyatı ve karşılığında verdiği verimi kriter olarak aldım. Yani kısacası tüketici dostu klimaları sizler için araştırdım ve en iyi klima sıralamasını bu değerlere göre yaptım. Yazımda 5 adet klima önerisi ve klimamızı tam verimde kullanmamız için dikkat etmemiz gereken 3 temel noktayı sizlere anlatıyorum.

Öncelikle alacağınız klimanın kaç BTU olması gerektiğini bilmiyorsanız; Klima BTU hesaplama adlı yazımı okumanızı tavsiye ediyorum. Bu yazım sayesinde kolayca klimanızı kaç BTU almanız gerektiğini hesaplayabilirsiniz. Şimdi asıl konumuz olan en iyi klima hangisi hemen geri dönelim.

Arkadaşlar listemde 5 adet klima var ve bu klimaları ben klima önerisi adı altında sizlerle paylaşıyorum. Şunu hemen belirtmem gerekiyor ki; en iyi klima sadece en iyi üretilen klima değildir. Klimamızdan tam verim alabilmemiz için 3 temel konuya dikkat etmemiz gerekmekte. Öncelikle müsadenizle sizleri sıkmadan bu noktalara biraz değinmem gerekiyor. Devamında hemen en iyi klima sıralamamı okuyabilirsiniz. Teferruata gerek yok diyenler, bu kısmı atlayarak en iyi klima sıralamama geçiş yapabilirler.

1- Bir klimanın en iyi klima olması için öncelikle BTU hesaplamasının doğru yapılması gerekmektedir

Klima BTU hesaplaması klimadan verim alabilmemiz için son derece önemli bir husustur. Eğer biz klimamızı kullanacağımız odanın boyutuna göre küçük yada daha büyük bir BTU oranında seçersek, klimamız Dünya’nın en iyi kliması bile olsa doğru düzgün tam verim alamayız. Bu sebeple klima almadan önce mutlaka odamızın ölçüleri ile BTU hesabı yapmalı ve oda büyüklüğüne uygun klimayı satın almalıyız.

2- En iyi klima bizim olsun istiyorsak, klima montajında doğru yeri seçmeliyiz

Bildiğiniz gibi genellikle kullanmış olduğumuz klimalar iç ve dış ünitelerden oluşmaktadır. Biz klima montajı sırasında iç ünitemizi odamızı en rahat şekilde serinletecek yada ısıtacak hava sirkülasyonunu sağlayacak noktaya yerleştirmeliyiz. Dış ünite montajında ise, dış ünitenin bulunacağı konumu iyi seçmemiz gerekir. Yazın saatlerce güneşin altında kalan bir dış ünitenin tam soğutma yapması için harcayacağı enerji ile gölgede bulunan bir dış ünitenin harcayacağı enerji aynı olmayacaktır.

3- Bir klimanın en iyi klima olması için klima servisinin kaliteli olması gerekir

Az önce de söylediğim gibi Dünya’nın en iyi kliması da olsa klima servisi işi eline yüzüne bulaştırdığı zaman o klimadan tam verim beklemeyin. Bu sebeple servis çalışırken mutlaka yanlarında olun, yanlış gördüğünüz bir nokta olduğunda mutlaka müdahale edin. Bazı servis çalışanları sadece işin bitmesine bakar. İşin nasıl olduğu umrunda bile olmaz.

Şimdi en iyi klimalar sıralamamıza ve benim size tavsiye ettiğim klima önerilerime geçebiliriz.

En İyi 5 Klima Sıralaması

Çok fazla gevezelik ettiğimin farkındayım ama bütün bunlar sizin için yazıldı. Hiçbirimiz parayı kolay kolay kazanmıyoruz. Belkide aramızda bütün birikmiş parasıyla klima alacak olanlar var. Yada bir klima alıp aylarca taksitini ödeyecekler var. Kimsenin hakkına girmek istemem lütfen mazur görün. Hadi şimdi en iyi klima sıralamasına geçelim.

5 Numara – Midea Blanc Msmabu-12Hrdn1 İnverter Klima

Midea Blanc Msmabu-12Hrdn1 İnverter Klima

En iyi klima sıralamamızın 5 numarasında Midea markasına ait Blanc Msmabu-12Hrdn1 İnverter Klima bulunmakta. Midea -20 C soğukta bile evinizi ısıtma garantisi veriyor. Beklemede sadece 1 Watt elektrik tüketen inverter teknolojisine sahip klima A++ enerji verimliliğine sahip.

4 Numara – Arçelik 12320 A++ Ekolojik Inverter Klima

Arçelik 12320 A++ Ekolojik Inverter Klima

En iyi klima sıralamamızın 4 numarasında Arçelik marka Arçelik 12320 A++ Ekolojik Inverter Klima bulunuyor. A++ enerji verimliliğine sahip olan klima inverter teknolojisini üzerinde barındırıyor.

3 Numara – Mitsubishi SRK35ZMP-S 12000 BTU İnverter Klima

Mitsubishi SRK35ZMP-S 12000 BTU İnverter Klima

En iyi klima sıralamamızın aslında 1. sırasında olması gereken ama fiyat dezavantajıyla 3. sıraya yerleştirdiğim kliması, Mitsubishi SRK35ZMP-S 12000 BTU İnverter Klima. Peki bu klima neden 1. sırada olmayı hak ediyor hemen açıklayalım. İnverter teknolojisi bildiğiniz gibi belirli BTU aralığında klimaların otam sıcaklığına göre kendini yükseltip alçaltmasıyla enerji tasarrufu yapmamızı sağlayan bir teknoloji. Bu aralık klimanın verimliliğini tam olarak etkilemekte.

Örneğin yazdığım diğer klimaların min. düşebildiği BTU aralığı 9.000 BTU, ama bu klima yaklaşık 3.500 BTU lara kadar düşebiliyor. Buda diğer klimalara göre ciddi oranda enerji tasarrufu demek. (Daha fazla ayrıntı isteyenler; “inverter klima nedir?” adlı yazımı okuyabilirler.) Ama fiyatı dediğim gibi biraz yüksek bu yüzden de sıralamamda 3. sırada.

2 Numara – Airfel Ltxn35u 12.000 Btu Sez. İnverter Klima

Airfel Ltxn35u 12.000 Btu Sez. İnverter Klima

Airfel markası gayet kaliteli ve kullanışlı ürünler üretmekte. Bunlardan en çok satılanı da Airfel Ltxn35u 12.000 Btu Sez. İnverter Klima. Bu klimayı kullanıcı yorumları ve fiyat avantajı ile en iyi klima listemin 2. sırasına almayı uygun gördüm.

1 Numara – Baymak Elegant Plus A++ 12000 Btu/h Yeni Nesil İnverter Klima

Baymak Elegant Plus A++ 12000 Btu/h Yeni Nesil İnverter Klima

Geldik en iyi klima sıralamamızın zirvesine. Arkadaşlar bu klimayı alıp kullananlar o kadar memnun ki, ben bir tane dahi kötü yorum bulamadım. Alışveriş sitelerinin hepsinde şuan en çok satılan klimalar arasında 1. sırada. Hal böyle olunca da bu klimaya listemin zirvesinde yer vermeye karar verdim. Ayrıca bu klimadan ben de almayı düşünüyorum. Burdan da yetkililere sesleniyorum; Loxy.net’ e özel bir indirim kampanyası yapsanız bu klima tadından yenmez 😉

Önemli Not: Arkadaşlar yazımı okuyup da en iyi klima sıralaması yapmışsın, klima önerisi veriyorsun ama Daikin gibi bu alanda başarılı klimalara yer vermemişsin diyenleriniz olabilir. Bakın ben burada alım gücüne göre orta sınıf klimalar arasından bir sıralama yaptım. Elbette; 10.000 – 15.000 TL arası ve yukarısı para verebilecek okuyucularım; Daikin, Mitsubishi Electric tarzında üst sınıf klimalara yönelmeliler.

Reklam