İnstagram Kullanıcı Adı Nasıl Değiştirilir?

instagram kullanıcı adı ismi değiştirme

Bu yazımızda sizlere; instagram kullanıcı adı (kullanıcı ismi, profil ismi) en kolay şekilde nasıl değiştirilir resimli olarak anlatıyoruz.

Günümüzde en çok kullanılan sosyal medya mecralarından biri olan instagram her geçen gün biraz daha büyüyor. İnstagramın 2016 yılı ortasında yapmış olduğu açıklamaya göre Dünya üzerinde instagram kullanan kişi sayısı 500 Milyona ulaştı.

Hal böyle olunca instagramda kullanıcı adı bulmamızda git gide zorlaşmakta. Bu yüzden ilk bulduğumuz kullanıcı adını alıyoruz. Bazen almış olduğumuz kullanıcı adını sonradan beğenmeyip değiştirmek isteyebiliriz.

Boşta kullanıcı adı bulamıyorsanız size tavsiyem; instagram kullanıcı adları adlı yazımdaki birbirinden güzel instagram kullanıcı adlarını incelemeniz. Bir çoğu şuan boşta, kimse almadan önce siz alın 😉

Soru: İnstagram kullanıcı adımı değiştirebilirmiyim? Cevap: Evet, instagram kullanıcı adımızı boşta olan yani kullanılmayan bir kullanıcı ismi ile değiştirebiliriz.

İnstagram Kullanıcı Adı Değiştirme

instagram isim degistirme

İnstagram kullanıcı adımızı değiştirmek için öncelikle instagram ana sayfamıza geliyoruz. Burada Profili düzenle butonuna basıyoruz.  

instagram profil ismi

  Profil düzenle butonuna bastığımızda karşımıza üst resimde görüldüğü gibi profilimizde bulunan instagram biyografimizi değiştirebileceğimiz ekran geliyor. Burada eski profil ismimizin olduğu alanı siliyoruz.  

instagram isimleri nasil degisir

  Sildiğimiz alana almak istediğimiz yeni instagram adımızı yazıyoruz.

  Yeni almak istediğimiz instagram ismini bu alana yazdığımızda eğer istediğimiz isim bir başka instagram kullanıcısı tarafından kullanılmakta ise kırmızı renkli bir hata ve yukarıda bu kullanıcı adını alamazsın uyarısı çıkacaktır.   

instagram kullanici adi nokta ile baslayamaz

İnstagram kullanıcı adımız eğer bir başka kullanıcı tarafından alınmış ise ismin sonuna nokta veya tire, yada ismin başına tire işareti koyup tekrar deneyebilirsiniz. Eğer bu şekilde boş bir isim bulabilirseniz instagram kullanıcı adınızı değiştirebilirsiniz. İnstagram kullanıcı isimleri nokta işareti ile başlayamaz. Eğer nokta işaretini almak istediğiniz instagram isminin başına eklerseniz yukarıda gördüğünüz ”instagram adını nokta ile başlatamazsın” hatasını alırsınız.

İstediğiniz kullanıcı adı bir başkası tarafından kullanılmıyor ve instagram tarafından daha önce kapatılmamış bir kullanıcı adı ise yazdığımız kullanıcı adı yeşil renk alacaktır. Onay butonuna bastığımız anda eski ismimiz yeni yazmış olduğumuz instagram kullanıcı adı ile değişecektir.