instagram hesap silme İle İlgili sık sorulan sorular

instagram hesabımı nasıl silerim

İnstagram hesabımı sileceğim ama kafamda deli sorular 🙂 diyenler. Gelin instagram hesap silme ilgili en çok sorulan ve merak edilen soruların cevaplarını bulalım.

Bu hafta instagram hesap silme ile ilgili paylaşmış olduğum yazımın sonrasında sizlerden çok fazla soru aldım.

Aldığım bu soruları derleyerek; instagram hesap silme sonrası sıkça sorulan sorular yazısını hazırlamayı uygun gördüm. Hesabınızı kapatmadan önce bu yazımı okumanızı tavsiye ediyorum.

İnstagram hesap silme ile ilgili sık sorulan sorular 

1 – İnstagram hesap silme ile ilgili tüm adımları doğru olarak yapmama rağmen instagram hesabım silinmedi. Ne yapabilirim?

Eğer instagram hesap silme yazımızda belirttiğimiz şeyleri yapmanıza rağmen hesabınızı silemediyseniz; bu instagram kaynaklı bir hata olabilir. Bir kaç saat sonra yada ertesi gün tekrar deneyin. Sonraki denemelerinizde de başarısız olduysanız; instagram hesabınızda bulunan tüm fotoğraflar silin ve tekrar deneyin. İnstagram hesap silme isleminiz büyük ihtimalle bu sefer olacaktır.

2 – İnstagram hesabım facebook hesabımla bağlantılıysa; instagram hesabımı sildiğimde facebook hesabım da silinir mi?

İnstagram ve facebook farklı platformlardır. Bu sebeple instagram hesabınızı sildiğinizde facebook hesabınız silinmez. Facebook hesabınızı normal şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz.

3 – İnstagram hesabımı sildiğimde; o hesabın mail adresini kullanarak farklı bir instagram hesabı açabilirmiyim?

İnstagram hesap silme ile hesabınızı sildikten sonra aynı kullanıcı adını bir daha alamazsınız ve aynı mail adresi ile yeni bir instagram hesabı açamazsınız.

4 – İnstagram hesabımı kalıcı olarak sildikten sonra; aynı kullanıcı adı ile yeni hesap açabilir miyim?

İnstagram şartnamesine göre silinen hesapların kullanıcı isimleri bir daha hiç bir şekilde kullanılamamaktadır. Eğer tekrar kullanıcı adınızı kullanmak istiyorsanız; instagram hesap kapatma yerine instagram hesabınızı geçici olarak dondurmalısınız.

5 – İnstagram hesap silme işleminden sonra; hesabımda bulunan fotoğraflara ben yada bir başkası erişebilir mi?

İnstagram hesabınızı kapattığınızda siz de dahil hiç kimse fotoğraflarınıza ulaşamayacaktır.

6 – İnstagram hesabımı silme işlemini yaptıktan sonra; başkalarının gönderilerine yaptığım yorumlar kalacak mı?

İnstagram hesabınızı kapattığınızda instagram ile ilgili görünür kayıtlarınızın hepsini silmiş olacaksınız. Yani; instagramda yapmış olduğunuz bütün beğeniler ve yorumlar da silinmiş olacak.

7 – İnstagram hesabımı kapattığımda takipçilerime bildirim gider mi?

Hayır instagram hesap kapatma işlemi sonrası hesabınızın takipçilerine bildirim gitmez.

8 – İnstagram hesabıma erişemiyorum; bu şekilde instagram hesabımı silebilirmiyim?

İnstagram hesabınızı silebilmeniz için öncelikle hesabınızın ulaşılabiliyor olması gerekmektedir. Ulaşamadığınız bir instagram hesabını silmek için instagram destek talebi oluşturmalısınız.

9 – İnstagram uygulamasını telefonumdan kaldırsam hesabım silinir mi?

Hayır silinmez çünkü; eğer bu şekilde hesap silinebiliyor olsaydı telefonumuzdan yanlışlıkla sileceğimiz instagram uygulaması sonucu hesabımızda silinebilirdi.

10 – Hesabımı sildim ama hala hesabıma girebiliyorum. Ne yapmalıyım?

Resimleri, takip ettiklerinizi ve takipçilerinizi silin, profil resmini kaldırın, kullanıcı adını değiştirin ve tekrar girmeyin.

11 – Parolamı unuttum instagram hesabımı silebilir miyim?

Şifremi Unuttum simgesini tıklayın. E-posta adresinize gelen bağlantı ile yeni bir şifre oluşturun ve sonrasında instagram hesap silme yazımızda yazdığımız adımları uygulayarak hesabınızı silin.