En İyi Elektrik Süpürgesi – Elektrik Süpürgesi Tavsiyesi 2022

En İyi Elektrik Süpürgesi - Elektrik Süpürgesi Tavsiyesi

Evlerimizde en çok kullandığımız elektrikli ev aletleri içinde sanırım ilk sırayı elektrik süpürgeleri alıyor. Elektrik süpürgesi seçimi yaparken; filtre sistemi, emiş gücü, motor gücü, ergonomisi, cihazın sesi, kullanım kolaylığı, elektrik süpürgesinin fiyatı ve satış sonrası firma desteği, v.b. gibi birçok şeyi göz önünde bulundurmamız gerekiyor. Hepimiz bir ürün alırken en iyisi olsun isteriz. Bu sebeple, bu yazımda elektrik süpürgesi almak isteyenler için; en iyi elektrik süpürgesi sıralaması yapmak istedim.

Not: Yazımda sıralamaya giren ürünlerden birisi de bizim evde kullanmış olduğumuz elektrik süpürgesi. Fiyat performans bakımından kesinlikle bu listeye girmeyi hak eden bir makine. Sıralamaya sokmasam haksızlık etmiş olurdum.

En iyi elektrik süpürgesi sıralaması yaparken; kullanıcı yorumları olumlu, performansı en iyi ve her keseye göre olan ürünleri seçtim.

En iyi elektrik süpürgesi sıralaması

5 Numara – Rowenta RO6954 X-Trem Power Cyclonic 750W Toz Torbasız

Rowenta RO6954 X-Trem Power Cyclonic 750W Toz Torbasız

En iyi elektrik süpürgesi sıralamamıza 5. sıradan giren süpürgemiz Rowenta RO6954 X-Trem Power Cyclonic 750W Toz Torbasız süpürge. Rowenta elektrik süpürgesi 750 watt gücünde. Firma daha önce üretmiş olduğu 2100 watt lık elektrik süpürgeleri ile aynı performansın bu makine ile elde edilebildiğini söylüyor. Buda aynı performansa ortalama yüzde 50 daha az elektrik kullanarak sahip olabileceğimiz anlamında.

Rowenta’nın bu modelinde 2,75 LT lik bir toz haznesi bulunuyor. Filtreleme sistemine gelecek olursak; Rowenta RO6954 X-Trem Power Cyclonic 750W Toz Torbasız süpürge gelişmiş siklon filtre, hepa filtre ve yıkanabilir filtreden oluşuyor. Hepa filtre elektrikli süpürgelerde oldukça önemli bir özellik. Hepa filtreler hakkında bilgi sahibi olmak için; “Hepa filtre nedir?” yazımı okuyabilirsiniz. Yazıyı okuduğunuzda sizde bana hak vereceksiniz. Süpürgenin ses düzeyi 75 dBA.

4 Numara – Arnica Tesla Premium Rose Toz Torbasız Elektrikli Süpürge

Arnica Tesla Premium Rose Toz Torbasız Elektrikli Süpürge

Arnica Tesla Premium Rose Toz Torbasız Elektrikli Süpürge en iyi elektrik süpürgesi sıralamamızın 4. sırasında. Ürün 750 watt gücünde, 3 LT lik bir toz haznesine sahip. Süpürge 70 dBA ses seviyesinde çalışıyor. Yıkanabilir Hepa 13 filtreye sahip ki; bu filtre gerçekten çok iyi bir filtre. Bu elektrik süpürgesinin emiş gücünü ayarlayabiliyorsunuz.

Bu sayede her zemine ayak uydurabiliyor. Arnica Tesla Premium elektrik süpürgesinin ayrıca bir uzaktan kumandası mevcut.

3 Numara – Siemens Vsx4xtrm2 Toz Torbasız Hepa Filtreli Süpürge

Siemens Vsx4xtrm2 Toz Torbasız Hepa Filtreli Süpürge

Yazının başlarında belirttiğim gibi en iyi elektrik süpürgesi sıralamasında mutlaka olması gereken süpürge; Siemens Vsx4xtrm2 Toz Torbasız Hepa Filtreli Süpürge. Bu elektrik süpürgesini biz evde kullanıyoruz ve harika sonuçlar alıyoruz. Süpürgenin gücü 0 ile 1000 watt arası ayarlanabiliyor. Üstte bulunan ayar düğmesi ile emiş gücünü isteğimize göre ayarlayabiliyoruz.

Bu makine bu ayarı motor gücünü düşürüp yükselterek yapıyor. Buda elektrik tasarrufu bakımından harika bir olay. Toz haznesi 1,9 LT, ses seviyesi 75 dBA ve hepa filtre sistemine sahip.

2 Numara – Philips Marathon Ultimate FC9924/07 A Sınıfı Toz Torbasız Elektrikli Süpürge

Philips Marathon Ultimate FC9924/07

Bu elektrik süpürgesini sanırım duymayanınız yoktur. Philips Marathon Ultimateen iyi elektrik süpürgesi listesine 2. sıradan girdi. Anlatıma geçmeden önce hemen söyleyelim; bu elektrik süpürgesinin kronik bir problemi var. Bu kronik problem süpürgenin tutma kısmında bulunan ayar yerinin kırılması. Arkadaşımda aynı sorunu yaşadı. Firma; kırılan kısmın sarf malzeme grubuna girdiği ve 60 TL karşılığında değiştirilebileceklerini söyledi. Şikayet var sitesini incelerseniz ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız. Eğer bu ürünü alacaksanız bu dezavantajı mutlaka göz önünde bulundurun.

Şimdi birazda ürünü anlatalım. Süpürge 650 watt gücünde, 75 dBA gürültü düzeyine sahip. 2,2 LT toz haznesine sahip, hepa 13 filtre kullanıyor. Kullanıcı yorumları kırılan sap kısmı dışında gayet olumlu.

1 Numara – Dyson DC52 Animal Complete Elektrikli Süpürge

Dyson DC52 Animal Complete Elektrikli Süpürge

En iyi elektrik süpürgesi sıralaması yapıldığında ilk sıraya elbette Dyson marka bir süpürge girmeliydi. Öyle de oldu. Dyson markası elektrik süpürgesi sektöründe hiç şüphesiz Dünya’nın en iyi firması. En iyilerinden biri demiyorum dikkat edin, bu sektörün en iyisi diyorum. Tek dezavantajı ise fiyatları. Ülkemizde satılan en pahalı süpürgeler Dyson’a ait.    Şimdi size en iyi elektrik süpürgesi listemizin 1. sini biraz anlatalım. 

Dyson; DC52 Animal Complete elektrik süpürgesinin; filtre bakımı gerektirmeyen ve emiş gücü kaybı hiç olmayan tek elektrik süpürgesi olduğunu iddia ediyor. Bu makine Dyson cinetic siklon teknolojisi sayesinde; motor öncesi herhangi bir filtreye ihtiyaç duymuyor.

Böylece; filtre değişimi, filtre temizliği, filtre yüzünden emiş gücü kaybı bu makinede olmuyor. O kadar çok özelliği var ki; bu makineyi anlatmak için kocaman bir makale gerekiyor. Onuda inceleme şansım olursa mutlaka yazarım.   Gelelim hepimizin merak ettiği fiyat konusuna.

Reklam