En İyi Çamaşır Makinesi – En Çok Satılan 5 Çamaşır Makinesi 2022

En iyi çamaşır makinesi tavsiyeleri 2022

Daha önce yazmış olduğum “Çamaşır makinesi alırken nelere dikkat etmeliyiz? adlı yazımda; en iyi çamaşır makinesi hangi özelliklere sahip olmalı?, en iyi çamaşır makinesi seçiminde nelere dikkat edilmeli konularında çok ayrıntılı bir yazı paylaşmıştım. Bu yazımda ise sizlere en iyi çamaşır makinesi listesini yazıyorum. Listemde bulunan çamaşır makineleri; fiyat performans, kullanıcı yorumları, malzeme kalitesi gibi kriterler sonucu oluşmuştur.

En iyi çamaşır makinesi listeme geçmeden önce şunu da açıklamakta fayda görüyorum; çamaşır makinesi alırken çok düşük fiyatlarda ürünler olduğu gibi 17.000 TL, 18.000 TL gibi fiyatlara da marka ve modeller mevcut. Ben size orta kesim bir tabakanın alabileceği modellerle bir liste hazırladım, bunu lütfen göz önünde bulundurun.

En iyi çamaşır makinesi sıralaması

5 Numara – Arçelik 9123 YCM Çamaşır Makinesi

en iyi çamaşır makinesi 2

En iyi çamaşır makinesi listemizin 5 numarasında Arçelik 9123 YCM Çamaşır Makinesi bulunmakta. Prosmart Inverter motor teknolojisine sahip olan bu çamaşır makinesinde fırçasız motor kullanılmış ve bu sayede sürtünme en aza indirgenmiş. Bu özellik makinenin daha sessiz çalışmasını ve daha tasarruflu olmasını sağlıyor. 1200 devir sıkma ve 9 kg yıkama kapasitesine sahip olan çamaşır makinesinde tam 16 program bulunuyor.

Enerji tasarrufu A+++ olan makine gayet az elektrik tüketimine sahip. Unutmadan da ekleyelim bu makinede tek su girişi var. Yıkama ve sıkmadaki ses seviyesi 52/73 dBA. Makinede bulunan dijital ekran sayesinde kalan zamanı görebiliyor, 0-24 saat arası zamanlama yapabiliyorsunuz.

4 Numara – Samsung WW80K5410UW/AH A+++ 8 Kg 1400 Devir AddWash Akıllı Kapak Teknolojili Çamaşır Makinesi

en iyi çamaşır makinesi 3

En iyi çamaşır makinesi sıralamamızın 4. sırasında Samsung WW80K5410UW/AH A+++ 8 Kg 1400 Devir AddWash Akıllı Kapak Teknolojili Çamaşır Makinesi bulunmakta.

Samsung beyaz eşya konusunda Türkiye pazarına daha yeni girdi sayılır. Dünya üzerinde ise uzun zamandır beyaz eşyaları satılmakta. Samsung çamaşır makinelerinin neredeyse hepsi Eco Bubble köpük teknolojisi bulunmakta. Nedir bu eco bubble? Soğuk suyla bile makine deterjanı köpük köpük yapabiliyor. Bu da yoğun leke çıkarmak demek. Makinenin köpük haznesinde oluşan köpükler tamburundan içeri veriliyor. Bu da yıkama esnasında daha az enerji tüketimine sebep oluyor.

Çamaşır makinesi dijital inverter motor teknolojisine sahip. Bu motorlar çok az enerji tüketiyor ve çok uzun ömürlü oluyor. Zaten Samsung da buna güvendiği için makinenin motoruna 10 yıl garanti veriyor. Gerçekten muazzam bir garanti süresi. En iyi çamaşır makinesi listeme girmeyi de bu özellikleri sayesinde başardı. Ayrıca makinenizin problemlerini kolayca bulmanıza ve uygulama üzerinden düzeltmenize yarayan bir cep telefonu uygulaması bulunuyor. Samsung gerçekten bu sektöre sağlam girmiş benden söylemesi.

3 Numara – Hotpoint Ariston AQ93F 29 EU (TK) Aqualtis A+++ 9 Kg 1200 Devir Çamaşır Makinesi

en iyi çamaşır makinesi 4

Geldik en iyi çamaşır makinesi listemizin 3 numarasına. Listemizin 3. sü Hotpoint Ariston AQ93F 29 EU (TK) Aqualtis A+++ 9 Kg 1200 Devir Çamaşır Makinesi. Çamaşır makinesi 9 kg yıkama ve 1200 devire sahip. Kullanıcı yorumları genelde olumlu.

En çok bahsedilen konu ise makinenin neredeyse hiç ses çıkarmaması. Çamaşır makinesinde normal makinelere göre %10 daha az enerji tüketmesini sağlayan Eko sistem özelliği bulunuyor ve enerji verimlilik sınıfı A+++.

2 Numara – Bosch WAT24480TR A+++ 9 Kg Çamaşır Makinesi

en iyi çamaşır makinesi 5

Beyaz eşya denilince sanırım akla ilk gelen markalardan birisidir Bosch. En iyi çamaşır makinesi listemizin de 2. sırasında olan Bosch beyaz eşyalar hakkında size kısa bir bilgi vermek isterim. Bu makinelerin bir Alman üretimi, birde Yerli üretim olanları mevcut. İkisi arasında biraz fiyat farkı var Alman üretimleri daha pahalı ama Alman üretimi olanlar çok daha sağlam bunu unutmayın.

Hani ben 15 yıldır Bosch kullanıyorum hiç sorun yaşamadım diyenler var ya; işte o zamanlarda ülkemize hep alman üretimi makineler geldiği için ve sağlamlıkları çok çok iyi oldukları için. Şimdi yerli üretimlerde bu kaliteyi bulamazsınız peşin peşin söyliyim. Siemens’ tede durum aynı.

En iyi çamaşır makinesi listesinde 1. ve 2. sırada bulunan bu ürünlerin Alman üretimlerini alın. Ben bu şekilde sıralamada 1. ve 2. sırayı Bosch ve Siemens’e verdim sakın unutmayın. Neyse çok fazla konuştuk makineye geçelim; makine 9 kg yıkama kapasitesine sahip ve 1200 devir sıkma hızında. 32 cm çaplı bir kapak genişliği var. Tambur hacmi 63 LT. Enerji verimliliği de A+++.

1 Numara – Siemens WM14T480TR A+++ 9 Kg 1400 Devir Çamaşır Makinesi

en iyi çamaşır makinesi 6

Geldik en iyi çamaşır makinesi listemizin 1. sine. Yukarıda yazdıklarımı unutmayın ama tamam mı? En iyi çamaşır makinesi listemin 1 numarası Siemens WM14T480TR A+++ 9 Kg 1400 Devir Çamaşır Makinesi. 9 kg yıkama ve 1400 devir sıkma kapasitesine sahip olan bu çamaşır makinesi A+++ enerji verimliliğine sahip.

32 cm kapağı metal menteşe ile gövdeye tutturulmuş. Köpük ikaz, Köpük tanıma, Dengesiz yük kontrolü, Çocuk kilidi, Program bitiminde akustik sinyal, Kendi kendini temizleyen deterjan çekmecesi, Sıvı deterjan için ayıraç gibi bir çok özelliğe sahip.

Reklam