Hem Kombi Hem Klima Nedir? Nasıl Kullanılır? Avantajlı mı?

hem kombi hem klima

Ben de dahil bir çoğumuz düşünmüşüzdür şu evdeki kombi kışın ısıttığı gibi yazın da evi soğutsa diye. Geçen gün Toshiba markasına ait bir reklam dikkatimi çekti. Slogan hem kombi hem klima şeklindeydi eminim gözünüze takılmıştır. Benim takıldı 😉 Başladım araştırmaya… Bu Toshiba Estia hem kombi hem klima nedir? nasıl kullanılır? kaç liradır? avantajlı mı? kafamda deli sorular yani… Neyse öğrendiklerimi, araştırdıklarımı size anlatmak istedim. Sizde boşuna bir dünya araştırma yapmayın diye.

Hem kombi hem klima nedir?

Bu başlıkla başlayalım. Hem kombi hem klima şeklinde duyduğunuzda aklımıza; evimize bir adet kombi cihazı takacağız kışın ısıtacak yazın soğutacak tarzında geliyor değil mi? Ama iş öyle değil maalesef. Bu sistemde normal klimalarda kullandığımız gibi yine bir dış ünite mevcut. Sıcak su için de sıcak su tankı (boyler) var. Ayrıca yine kombiye benzer bir Hidro ünite var.

EEE ben ne anladım bu işten… Normal evimizde kullandığımız kombi sisteminden tek farkı benim gözlemlediğim doğalgaz yerine elektrikle çalışması ve fancoil denilen evimizdeki ısıtıcı radyatörlere benzeyen bir aletin hem soğutma hem ısıtma yapabilmesi. Yani bizim şu hayalini kurduğumuz hem kombi hem klima değil yani 🙂

Yerden ısıtma ve Fancoil

Hem kombi hem klima sloganıyla satılan bu ürün ile evimizi yerden ısıtma yapmamız mümkün ama fancoil denilen iç üniteyi taktırırsanız hem ısıtmayı hemde soğutmayı fancoil ile gerçekleştirebiliyorsunuz.

Farklı bölgeler için farklı sıcaklık değerleri

Hem kombi hem klima ile işyeri veya konutunuzdaki birbirinden bağımsız bölümleri (odaları) farklı ısı derecelerinde tutmanız mümkün.

Bu özellik güzel işte salonda çok oturmuyorum onun derecesini düşüreyim, yatak odasında akşama doğrı ısıyı yükseltirim, çocuk odam sıcak olsun çocuğum üşümesin gibi düşünceler için çok iyi bir sistem.

Hem kombi hem klima kaç lira?

Benim araştırdığım en son yetkili bir sitedeki fiyat 135 m² için 16.500 TL (herşey dahil) gibi bir rakamdı. Siz yine de hem kombi hem klima sistemini evinizde kullanmayı düşünüyorsanız bir kaç firmadan fiyat alın derim.   Tavsiye Yazılar: