En İyi Düdüklü Tencere – En Çok Satılan 5 Düdüklü Tencere 2022

En İyi Düdüklü Tencere - En Çok Satılan 5 Düdüklü Tencere

Mutfakta bazı hanımların korktuğu için kullanmadığı düdüklü tencere dosyasını açıyorum 🙂 Bugün en iyi düdüklü tencere hangisi? Türkiye’de en çok satılan 5 düdüklü tencere markası ve modeli nedir? Basit bir dille anlatacağım. Ama öncesinde Düdüklü tencerenin avantajlarını ve nasıl kullanmamız gerektiği hakkında kısa bir bilgi vermek istiyorum. Devamında en iyi düdüklü tencere sıralamasını okuyabilirsiniz.

Düdüklü tencere kullanmanın avantajları

  • Düdüklü tencere kullanımı yemek yapma süresini oldukça kısaltır 
  • Yemeklerde kullanılan gıdaların besin değerini korumasını sağlar
  • Düdüklü tencere ile yemek pişirirken evimiz daha az kokar
  • Daha az enerji tüketerek yemeklerimizi pişirebiliriz
  • Son olarakta bana kalırsa düdüklüde pişen yemekler daha lezzetli oluyor

Düdüklü tencere nasıl kullanılır? Nelere dikkat etmek gerekir?

  • Düdüklü tencereyi kesinlikle tamamen doldurmayın. Bu içine konulan malzemelerin hava tahliyesini tıkamasına yol açabilir ve çok tehlikelidir.
  • Düdüklü tenceremizi doldurduk, kapağını kapattık ve ateşin üzerine koyduk. Şimdi düdüğü dik konuma getiriyoruz. (Eski modeller için geçerli bir işlem)
  • Düdükten ses çıkmaya başladığında yani basıncı dışarı atan deliğin tıkalı olmadığını anladığımızda 1 dakika daha bekleyip düdüğü yatay konuma indiriyoruz.
  • Yemeğimiz piştiğinde ocağın altını kapatıyoruz ama düdüklü tencereyi ocaktan almıyoruz yada kapağını açmıyoruz. İçeride oldukça yüksek bir basınç hala devam ediyor.
  • Düdüğü dikkatli bir şekilde elimizi yakmadan dik konuma getirelim. Düdüklü tenceremizin buharını tamamen boşaltalım.
  • Buharın tamamen boşaldığına emin olduktan sonra kapağı açalım. Kapağı açmadan önce mutlaka buharın bittiğine emin olalım. Burası en tehlikeli kısım. Sakın dalgınlıkla düdüklü tencerenin kapağını hemen açmayın.
  • Ayrıca düdüklü tencerenin düdüğünün temizliğine ve tıkalı olmamasına dikkat etmeliyiz.

En iyi düdüklü tencere sıralaması

5 Numara – Tefal Secure 5 Neo V2 Düdüklü Tencere

Tefal Secure 5 Neo V2 Düdüklü Tencere

En iyi düdüklü tencere sıralamamızda 5 numarada Tefal Secure 5 Neo V2 Düdüklü Tencere var. Tefalin bu modelinde 2 farklı pişirme programı bulunmakta. Tefal düdüklü tenceresi için 10 yıl paslanmazlık garantisi veriyor. Ayrıca düdüklü tencerede basınç göstergesi, tek elle açma kapama ve 5 güvenlik sistemi özellikleri bulunmakta. Kullanıcı yorumlarına gelecek olursak geneli olumlu yönde. Çok para vermeden düdüklü tencere ihtiyacını gidermek isteyenler için alınabilecek bir model.

4 Numara – Fissler Vitaquick Satin Black Düdüklü Tencere

Fissler Vitaquick Satin Black Düdüklü Tencere

Düdüklü tencere arayışınız için araştırma yapıyorsanız Fissler düdüklü tencere modellerini mutlaka görmüşsünüzdür. Fissler bir Alman markası ve bu alanda gerçekten iddalı ürünler üretiyor. En iyi düdüklü tencere sıralamamızın 4 numarasında Fissler marka Vitaquick Satin Black Düdüklü Tencere bulunuyor. Tencerenin tabanı çift kat çelik arası alüminyum dolgu. Patlamaya karşı özel güvenlik sistemi var ve bu güvenlik sistemi; aşırı ısınma sonucunda devreye girerek kapaktaki lastiğin düşmesini ve fazla basıncın dışarıya tahliye edilmesini sağlıyor. Oldukça güvenli bir ürün.

3 Numara – Wmf Düdüklü Tencere Perfect Pro

Wmf Düdüklü Tencere Perfect Pro

Sıralamamızın 3. sırasında yine bir Alman markası olan Wmf Düdüklü Tencere Perfect Pro bulunuyor. WMF de Fissler de olduğu gibi bu işin uzmanlarından. Ülkemizde WMF markası çok fazla duyulmasa da kalite bakımından en iyi düdüklü tencere markaları arasında ilk üç markanın içine mutlaka girer. WMF düdüklü tencere kullanıcı yorumları da oldukça olumlu.

2 Numara – Tefal Nutricook 4 Pişirme Programlı Düdüklü Tencere

Tefal Nutricook 4 Pişirme Programlı Düdüklü Tencere

Listemizin 2 numarasında Tefal markasının ülkemizde çok yüksek satış rakamlarına ulaşan düdüklü tenceresi Nutricook var. Tefal Nutricook düdüklü tencerede; sebze, et, balık ve karbonhidratlı besinler için ısı değerlerini ayarlayan ve bu sayede besin değerlerini koruyan 4 farklı pişirma programı mevcut.

En iyi düdüklü tencere sıralamamıza girmeyi gerçekten hakeden bir ürün. Dijital göstergesi sayesinde basıncı algılar ve pişirme süresini ayarlamanıza yardımcı olur. Tefalin bu modelinde ayrıca birde buhar sepeti bulunmakta.

1 Numara – Fissler Vitavit Edition Düdüklü Tencere

Fissler Vitavit Edition Düdüklü Tencere

Geldik en iyi düdüklü tencere sıralamamızın 1 numarasına. Listemizin zirvesinde Fissler Vitavit Edition Düdüklü Tencere bulunmakta. Alman malı Fissler düdüklü tencere vitacontrol zamanlayıcısıyla size yemeğin pişme süresi konusunda yardımcı oluyor. Basınçsız buharda pişirme özelliği de bulunan düdüklü tencere bu sayede en nazik gıdaların pişirilebilmesine de olanak sağlıyor. Trafik ışıklarından esinlenerek dizayn edilmiş ısı göstergesi bulunmakta.

Bu göstergeye göre;

  • Sarı: Ocağın altını kısabilirsiniz
  • Yeşil: Ayarlanan ısıya ulaşıldı ve pişirme süresi başlıyor
  • Kırmızı: Isı çok yüksek

Anlamlarını taşıyor. Bu renklere göre ısıyı ayarlıyor ve kötü sürprizlerle karşılaşmıyorsunuz. Bu üründe de Tefal Nutricook da olan buhar sepeti bulunmakta.

Reklam