Uyku Nasıl Açılır?

uyku nasıl açılır

Uyku nasıl açılır? sanırım bu soruyu en çok sınavlara hazırlanan üniversite öğrencileri soruyor. Ben aslında uykum geldiğinde uyumaktan yana olan biriyim. Ama bazı durumlarda uyumamak gerekiyor. Bunu en çok yaşayanlar az öncede bahsettiğim gibi üniversite öğrencileri. Sınav zamanlarında çok geç saatlere kadar ders çalışmak zorunda kalan öğrenciler; uyku nasıl açılır? konusunda epey uzmanlaşmış. Neyse lafı daha fazla uzatmadan konumuza dönelim.

Uyku nasıl açılır? Uyku açmak için yöntemler

Öncelikle şunu belirtmeliyim; uyku insan vücudunun sağlıklı olabilmesi için çok büyük bir etken. Bu sebeple düzenli bir uykuya mutlaka dikkat etmelisiniz.

Birazdan anlatacağım uyku nasıl açılır? ile ilgili yöntemlerin bazıları bol miktarda kafein içermekte. Bu yüzden sağlık problemleri olanların ve kafein tüketmemesi gereken kişilerin bunları yapmaları ciddi sonuçlar doğurabilir.

Bulunduğunuz ortamı havalandırın

Bulunduğunuz ortamda yapacağınız hava değişimi; uykunuzun açılmasını sağlayacaktır. Yaptığınız işi bırakın odanın pencerelerini açın, balkona çıkın ve içinize temiz hava çekin. Bu sizin uykunuzu açmanıza yardımcı olacaktır.

Soğuk su

Eğer mümkünse soğuk bir duş alın yada en azında elinizi, yüzünüzü, ensenizi ve ayaklarınızı buz gibi suyla yıkayın. Aslında abdest almak en etkili yöntemlerden biri. Abdest alırken uykumuzun açılmasını sağlayacak bir çok noktayı yıkıyoruz. Mutlaka deneyin.

Kısa süreli hareket edin

Ayağa kalkın ve kalp atışınızı hızlandıracak bir şeyler yapın. Hatta vaktiniz varsa 15 dk lık bir yürüyüş için dışarı çıkın. Eve döndüğünüzde uykunuzdan eser kalmayacak.

Kafein tüketmek

Bu yöntemi bilmeyen yoktur sanırım. Kafeinin uyarıcı etkisi ile uykunuzu açabilirsiniz. Kafein beyinde bulunan uyku ile ilgili bölümü engelleyerek uyanık kalmanızı sağlar. Kafein vücuda alındıktan sonra yaklaşık 15 dk sonra etkisini göstermeye başlar ve etkisi yaklaşık olarak 3 saat kadar sürer. Üniversite öğrencileri bilir; yarım çay bardağı kolanın içine bir kaşık kahve atarak yapılan kahve kola karışımını içtikten sonra neredeyse uyumak mümkün olmuyor. Sağlığı yerinde olan bir kişi için ortalama 150-200 mg kafein uykusunu açmak için yeterli gelecektir. Şimdi gelin hangi içecekte ne kadar kafein var bir bakalım.

İçeceklerKafein miktarı (240 ml lik içecek)
Kola23 mg
Nescafe20-30 mg
Türk kahvesi70-120 mg
Enerji İçecekleri70-85 mg
Demleme Çay0-90 mg

Adrenalin

Adrenalin; korku, heyecan, tehlike, öfke gibi durumlarda böbrek üstü bezler tarafından salgılanır. Uyku nasıl açılır? merak ediyorsanız. Bir video sitesine girin ve bir korku filminin fragmanını izleyin. Adrenalin uyku açmanın en etkili yöntemlerinden birisidir.