Tırnak Kırılması Nedenleri ve Çözüm Yolları

Tırnak Kırılması

Tırnak kırılması bayanların en çok canını sıkan şeylerden biridir. Bazen çok uğraşır ama bir türlü güçlü ve sağlıklı tırnaklara sahip olamayız. Sağlıksız tırnak çabuk kırılır. Tırnak kırılması sorunu; dış ve iç beslenme ile çözülebilecek bir sağlık problemidir. Tırnak kırılması probleminden kurtulmak için; tırnaklarımızı besleyecek gıdalarla iç beslenme ve tırnağı dışarıdan besleyen maddelerle de tırnaklarımızın dış beslenmesini sağlamalıyız.

tırnak kırılması - nedenleri ve çözüm yolları

Bugün sizlere; sağlıklı ve güçlü tırnaklara sahip olmak için neler yapmalıyız? Tırnak kırılmasına karşı çözüm yolları neler? konularında bilgi vereceğim.

Tırnak kırılmasından nasıl kurtuluruz? Sağlıklı tırnaklar için nelere dikkat etmeliyiz?

Mutlaka Biotin açısından zengin besinler tüketin

Tırnak kırılması probleminin en etkili çözümü beslenmedir. Düzenli tırnak sağlığı açısından besleyici besinler tüketerek tırnak kırılması probleminin önüne geçebilir ve sağlıklı tırnaklara kavuşabiliriz. Tırnaklarımızı besleyen en etkili besin de biotindir. Biotin saç ve tırnak bakımının olmazsa olmazıdır, saç ve tırnaklarımızın sağlıklı uzaması için mutlaka biotin açısından zengin besinler tüketmeliyiz.

Biotin hangi gıdalarda bulunur? Biotin; yumurta, ciğer, kepekli tahıllar, karnıbahar ve avakado da bol miktarda bulunur. Bu gıdaları tüketmeyi sevmiyorsanız; piyasada uygun fiyatlarla bulabileceğiniz biotin kapsüllerini mutlaka kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

Bol bol sıvı tüketin

Tırnaklarımızın kırılmasının önüne geçmenin bir diğer yolu da bol sıvı tüketiminden geçer. Tırnaklarınızın kırılmaması için bol bol sıvı tüketin. Özellikle de su. Günlük 8-10 bardak su içmeye mutlaka özen gösterin. Su sadece tırnaklarımızı için değil aynı zamanda cildimiz, saçlarımız ve en önemlisi de sağlığımız için çok faydalıdır.

Tırnaklarınızı zeytinyağı ile besleyin

Tırnaklarınız çok güçsüz ve sürekli kırılıyorsa; haftada iki kere 10-15 dk süresince küçük bir kap içine koyduğunuz zeytinyağında tırnaklarınızı bekletebilirsiniz. Zeytinyağı tırnaklarınızı güçlendirecek ve çok sağlıklı görünmelerini sağlayacaktır.

Kütikül kremleri kullanın

Kütikül nedir? Kütikül; tırnaklarımızın çevresinde bulunan tırnak etlerinin adıdır. Kütikül kremleri içeriğinde bulunan E vitamini sayesinde tırnaklarımızı inanılmaz derecede besler ve parlak bir görünüşe sahip olmasını sağlar. Bu şekilde sağlıklı tırnaklara kavuşabilir ve tırnak kırılması probleminin önüne geçebilirsiniz.

Temizlik yaparken mutlaka eldiven kullanın

Temizlik yaparken kullandığımız deterjan gibi temizlik maddeleri tırnaklarımızın yıpranmasına neden olur ve hergün bu maddelere mağruz kalan tırnaklar yıpranır ve güçsüzleşir. Yıpranan ve güçsüzleşen tırnaklar da çok çabuk kırılırlar. Tırnaklarınızın bu tarz maddelerle temasını engellemelisiniz. Bu nedenle sağlıklı tırnaklar için; ev işleriyle uğraşırken ve temizlik yaparken mutlaka eldiven kullanmalısınız.

Oje kullanımını azaltmalısınız

Ojenin içeriğinde bulunan maddeler tırnaklarda bulunan nemi emerler ve bu sebeple tırnakların kurumasına neden olurlar. Kuruyan tırnaklarda kırılmalar meydana gelir. Tırnak kırılması yaşamamak için oje kullanımınızı azaltmalısınız.

Aseton kullanırken dikkatli olun

Ojelerimizi temizlerken kullandığımız aseton aslında tırnaklarımızın büyük bir düşmanıdır. Aseton tırnağın yapısını bozar ve güçsüzleştirir. Asetonu çok fazla kullanıyorsanız; bu nedenle tırnak kırılması problemi yaşıyor olabilirsiniz. Sağlıklı ve kırılmayan tırnaklar için; ayda 3 kereden fazla aseton kullanmamaya dikkat etmelisiniz.