Aliexpress’ten Alınacak Şeyler (Bölüm-1)

Aliexpressten Alınacak Şeyler (Bölüm-1)

Bugünlerde Aliexpress alışveriş sitesine fena halde dadanmış durumdayım 🙂 Fiyatları gördükçe de şok üstüne şok yaşıyorum. Meğer Türkiye’de bir sürü para ödeyip aldığımız ürünler Aliexpress’te ne kadarda ucuzmuş. Bunları gördükçe sizler için de tavsiye niteliğinde olması açısından Aliexpress’ten alınacak şeyler adında yazılar paylaşmayı düşünüyorum. Bugünkü yazım Aliexpress gümüş takı fiyatları hakkında olacak.

Gümüş merakınız varsa Türkiye’deki gümüş fiyatları hakkında bilginiz olduğuna eminim. 2017 yılında olduğumuz şu günlerde gümüş bir bayan yüzüğü üç aşağı beş yukarı 50 TL den başlar ve yukarıya doğru gider. Bu sadece yüzük, gümüş setleri, kolyeleri yazmıyorum bile.

Peki Aliexpress’te gümüş fiyatları sizce nasıl? Hemen söyleyeyim gerçekten çok uygun. Tabi aldığınız ürün ve ürünü satan mağaza da bu fiyatlarda etkili. Konuya örnek verecek olursak; Aliexpress’te gümüş yüzük fiyatları 0.99 dolar seviyelerinden başlıyor arkadaşlar. Biraz daha gösterişli ve ağır bir ürün almak isterseniz 4-5 dolara bulabilirsiniz.

Yada alacağım yüzük çok gösterişli olsun ama aynı zamanda fiyatı da uygun olsun derseniz; gümüş kaplama ürünlere de bakabilirsiniz. Gümüş kaplama dedim diye hemen yüzünüz buruşmasın. Çok profesyonel olmadıkça gerçek gümüşten ayırt etmeniz neredeyse imkansız. Ben Aliexpressten alışveriş yaparken genelde gümüş kaplama ürünleri tercih ediyorum. Dış materyal tamamen gümüş kaplama oluyor ve çoğunun üzerinde 925 ayar olduğunu gösteren damgası mevcut. Bu ürünlerde silver plated yani gümüş kaplama yazar. Tamamen gümüş olan ürünlerde ise genellikle %100 silver yazmakta unutmayın.

Nasıl alabilirim diyenler içinde şöyle bir tavsiyem var; Aliexpress’e girin ve arama kutusuna; 925 silver yazın. Karşınıza binlerce hatta on binlerce ürün çıkacak. Ücretsiz kargo seçeneği bulunan ürünleri seçin ve hoşunuza giden ürünün biraz altına inerek müşteri yorumlarına bakın.

Müşteri yorumlarında müşterilerin paylaştıkları (eğer paylaşmışlarsa) ürünün gerçek fotoğraflarına bakın. Size tavsiyem Aliexpress’te ürünün fotoğraflarına aldanarak alışveriş yapmayın. Mutlaka o ürünü daha önce almış olan kullanıcılar olmasına dikkat edin. Kullanıcı yorumlarında gerçek fotoğraflarına bakın, eğer beğenirseniz sipariş verin. Ben çok az satılan ve kullanıcı fotoğrafı olmayan ürünleri genelde tercih etmiyorum.

Aliexpress’ten alınacak şeyler yazı dizimin birinci bölümü burada bitti. Yeni yazılarımda buluşmak dileğiyle, hoşçakalın.

Aliexpress’ten Alınacak Şeyler (Bölüm-2)

Aliexpress’den alışverişinizi yaptınız. Herşey tamam ama kargom nerede diyorsanız; Aliexpress kargo takip yazımı okumanızı öneriyorum.