Admob Nedir? Admob İle Nasıl Para Kazanılır? Reklam Ücretleri

admob ile para kazanma

Bugün sizlerle AdMob hakkında konuşuyoruz. Admob Nedir? Admob İle Nasıl Para Kazanılır? Reklam Ücretleri nelerdir? Hadi hemen incelemeye başlayalım.

Admob Nedir?

Admob; advertise (Reklam) ve mobil kelimelerinin kısaltmalarından oluşan bir kelimedir. Yani Admob’un tanımını kısaca mobil reklam olarak açıklayabiliriz.

Akıllı telefonlarda bulunan uygulama ve oyunları kullanırken karşımıza mutlaka reklamlar çıkmıştır. Hatta bu reklamlar yüzünden bir çok uygulamayı sinirle sildiğimiz anları da hatırladınız şimdi değil mi? İşte o mobil uygulama ve oyunları yapan kişilerin para kaynağı bu mobil reklamlardır.

Admob hesabı nasıl açılır? Admob’dan nasıl para kazanılır? Admob ne kadar kazandırır?

Admob Google’a ait bir reklam platformudur. Admob’u Adsense ile karıştırmamak gerekir. Adsense ve Admob farklı platformlardır. Admob hesabı açabilmek için bir Adsense ve Adwords hesabına sahip olmanız ve bu hesaplara ait mail adresi ile başvuru yapmanız gerekmektedir.

Google açıklamalarında adsense ve adwords hesaplarından birine veya ikisinede sahip değilseniz bu hesapları oluşturmanız için size yardım edeceğiz desede ben bunun çok uzun bir zaman gerektireceği kanaatindeyim.

Admob ile nasıl para kazanılır?

Buraya kadar yazdıklarımızdan da anlayacağınız gibi admob ile para kazanabilmeniz için öncelikle mobil uygulama yada mobil oyun sahibi olmanız gerekiyor. Ben uygulama yapmayı bilmiyorum diyorsanız üzülmeyin mobil uygulama yapan, geliştiren, satan çok fazla yapımcı var. Webmaster sitelerinde bu kişilerle iletişime geçebilir ve istediğiniz uygulamayı yaptırabilir yada hazır uygulama satın alabilirsiniz. Bu aşamayı hallettiysek geriye admob hesabı için adsense ve adwords hesabı açmak kalıyor. Adsense hesabı açmak yukarıda da bahsettiğim gibi çok zorlu bir süreçtir. Bunun için adsense kolay yoldan nasıl alınır öncelikle bunun araştırmasını yapın. Bahsettiğim webmaster sitelerinde bu konuda da size yardımcı olabilecek bir çok yazı ve size yardım edebilecek kişiler bulabilirsiniz.

admob reklam ücretleri - gelirleri - kazançları

Admob Reklam Ücretleri

Admob hesabını açtınız, uygulamalarınızı admob hesabınıza yüklediniz ve uygulamalarınıza admob reklamlarını eklediniz. Şimdi admob size ne kadar kazandırır buna gelelim. Admob reklam gelirleri konusunda kesin bir dille şu kadar kazanırsınız demek çok yanlış olur. Admob hesabınızla kazanacağınız paranın bir sınırı yoktur. Admob kazancınız; uygulamanızın popülerliği, kullanımı ve kullanıcıların uygulama ve oyunlarda bulunan bu reklam birimlerine ne kadar ilgi gösterdikleri ile alakalıdır.

Admob ile para çekmede sıkıntı olurmu? Admob tıklama başına ödenen ücret hesabıma doğru yatarmı? gibi Admob ücretleri ile ilgili kafanızda elbette soru işaretleri olabilir. Bu konuda Google’a güvenmekten başka çareniz yok. Ne diyoruz; i love google 🙂