İnstagram Çoklu Fotoğraf Paylaşma

instagram çoklu fotoğraf paylaşma

İnstagram yeni yapmış olduğu güncelleme ile kullanıcılarını çoklu fotoğraf yükleme özelliği ile buluşturdu. İnstagrama gelen bu güncelleme ile birlikte artık paylaşmak istediğimiz anın fotoğraflarını ve videolarını aynı gönderide birden fazla olarak yapabiliyoruz.

Bunu mu paylaşsam yoksa şunu mu derdi bitti 🙂 Hepsini paylaşın gitsin 😉


İnstagram çoklu fotoğraf ve video gönderme sayısını 10 ile sınırlandırdı. Yani 10 adete kadar fotoğrafı veya videoyu aynı gönderide paylaşabiliyoruz.

Hepsi tek gönderide olduğu için çoklu fotoğraf gönderimizin açıklaması ise bir tane oluyor. Yani şuan için İnstagram çoklu fotoğraf gönderimizde her kareye ayrı ayrı açıklama yazamıyoruz. Gelecek bir güncellemeyle birlikte instagram belki bu özelliği de getirebilir.

İnstagramda Çoklu Fotoğraf Nasıl Paylaşılır?

Gelelim işin nasıl yapılır? kısmına. İnstagramda çoklu fotoğraf paylaşmak için paylaşım ekranına geliyoruz.

instagram çoklu fotoğraf paylaşma 1
İnstagram Birden Fazla Fotoğraf Seçmek

Üstteki resimde gördüğünüz gibi artık bu alanda ” birden fazla seç ” butonu var. Birden fazla seç butonuna basıyoruz.

instagram çoklu fotoğraf paylaşma 2
İnstagram Çoklu Fotoğraf Seçme
Birden fazla seç butonunu tıkladığımızda yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi fotoğraf ve videolarımızı seçebiliyoruz. Burada seçme sınırı 10 fotoğraf veya videodur.

instagram çoklu fotoğraf paylaşma 3
İnstagram Çoklu Fotoğraf Efekt Verme
Fotoğraflarımızı seçtikten sonra instagramın bize sunmuş olduğu efektlerden istediğimizi fotoğraflarımıza tek tek uygulayabiliyoruz. Bunun için efekt vermek istediğimiz fotoğrafın üzerine gelmemiz ve efekti seçmemiz yeterli. Gerekli düzenlemeleri ve fotoğrafa yazacağımız açıklama ve hashtagleri yazdıktan sonra paylaş butonuna basıyoruz.

instagram çoklu fotoğraf paylaşma 4
İnstagram Çoklu Fotoğraf ve Video Albümü

Paylaşımımızı yaptıktan gönderiniz üstteki resimde gördüğünüz şekilde görüntülenecektir. Kalbin içindeki mavi noktacıklar başka fotoğraf ve videolarında bu gönderide bulunduğunu gösteriyor. Ekranı sola ve sağa doğru kaydırarak çoklu gönderinin içindeki fotoğraf ve videoları görüntüleyebiliyoruz.