Online Virüs Taraması

Bugün sizlere; bilgisayarımızda bulunan bir dosyaya online olarak, hiçbir virüs programı kullanmadan nasıl virüs taraması yapabileceğimizi ve bir web sitenin virüslü olup olmadığını yine online virüs taraması ile nasıl öğrenebileceğimizi anlatacağım.

Bu işlemleri yapmak için bir çok online virüs tarama sitesi mevcut ancak; bu web sitelere girdiğimizde küçük programlar kurmamız gerektiğini göreceğiz.

Tam olarak hiçbir virüs programı kullanmadan virüs tarama işlemi yapılan site sayısı malesef çok az. Bugün size tanıtacağım virüs tarama sitesi ise Dünya çapında kendini kanıtlamış ücretsiz online virüs tarama sitesi.

Peki; hiçbir virüs programı kullanmadan, online virüs taraması nasıl yapılır?

Sitemizin adı ” virustotal.com ” siteye girdiğimizde bizi; Online olarak dosya tarayabileceğimiz, url ekleyip web site virüs taraması yapabileceğimiz seçenekler olan bir ana sayfa karşılıyor.

Online Dosya Virüs Taraması

Virustotal sitesine girdiğimizde ilk gelen ekrandaki dosya tarama seçeneğinde 128 MB ‘a kadar olan dosyaları tarayabiliyoruz. DOSYA SEÇ dediğimizde açılan penceden taramak istediğimiz dosyayı seçip TARA butonuna basıyoruz. İnternet hızımıza ve seçtiğimiz dosyanın boyutuna bağlı olarak belirli bir süre içinde dosyamız virustotal veritabanına yükleniyor ve arka planda onlarca virüs programı tarafından taranıyor. Taramanın sonunda dosyamızda virüs olup olmadığı bize bildiriliyor.

online virüs tarama

Web Site Virüs Taraması

Virustotal sitesi sayesinde; bir web sitesinde yada kendi web sitemizde zararlı yazılım mevcutmu öğrenmemiz mümkün. web site virüs taraması yapmak için ana sayfada bulunan URL sekmesine geçip, virüs taraması yapmak istediğimiz web sitenin url sini yazıyoruz ve TARA butonuna basıyoruz. Web sitede virüs varmı, yokmu taramanın sonucunda bize bildiriliyor.   

Alttaki resmde gördüğünüz gibi tarama yaptığımız web sitesi 64 farklı virüs programı ile taranmış ve hiç zararlı yazılım bulunamamış. Yani sitenin bize temiz olduğunu söylüyor.  

Bir yerden dosya indirdikten sonra dosyayı açmadan önce; bilgisayarınızda virüs programı olsa dahi, güvenliğiniz için mutlaka online virüs taraması yapın.