İnstagram Canlı Yayından ve Hikayelerden Kişi Engelleme

instagram hikaye canlı yayın kişi engelleme

İnstagram canlı yayından kişi engelleme nasıl yapılır? İnstagram hikayemizi görmesini istemediğimiz kişileri nasıl engelleriz?

İnstagramda canlı yayın yapmak ve instagram hikayeleri son günlerde oldukça moda oldu. Yaptığımız canlı yayınlar ve instagram hikayelerimiz profilimiz gizliyse sadece takipçilerimiz, eğer açık bir profile sahipsek herkes tarafından görülmektedir.

Eğer canlı yayınımızı ve hikayelerimizi sadece takipçilerimizin görmesini istiyorsak hesabımızı gizlemeliyiz. Böylece takipçilerimizin dışında kimse instagram canlı yayınımızı ve instagram hikayelerimizi göremez.

Peki talipçilerimizden bazı kişilerin canlı yayınımızı ve instagram hikayelerimize paylaştığımız fotoğraf ve videoları görmesini istemiyorsak ne yapmalıyız? İnstagram bunada çok kolay bir çözüm üretmiş. İnstgramda canlı yayınlarımızı ve hikayelerimizi görmesini istemediğimiz kişileri engelleyebiliyoruz. İnstagram hesabımızın gizli yada açık olması farketmeksizin istediğimiz kişiyi instagram canlı yayınımızdan ve hikayelerden engelleyebiliriz.

İnstagram canlı yayın ve instagram hikayelerden kişi engelleme nasıl yapılır?

  1. Profilimize girip sağ üst köşede bulunan “üç nokta” işaretini tıklayalım.
  2. Burada hesap ayarlarının altında bulunan “hikaye ayarları” sekmesine girelim.
  3. Hikaye ayarları sekmesinde “hikayeni ve canlı videolarını belirli kişilerden gizle” alanına instagram canlı yayınımızı görmesini istemediğimiz kişilerin profil isimlerini yazarak engelliyoruz.

İnstagram canlı yayınımızı görmemesi için engellediğimiz kişiler aynı zamanda hikayelerimizi de göremiyor. Yani hem instagram canlı yayından hemde instagram hikayelerden kişi engelleme işlemini aynı anda yapmış oluyoruz.