İnstagram Engel Kaldırma

Bu yazımızda sizlere; instagram engel kaldırma yani instagramda engellediğimiz kişilerin engellemesini nasıl kaldıracağımızı anlatıyoruz. Ayrıca; İnstagramda istemediğimiz bir kişiyi nasıl engelleyeceğimizi; ”instagram kişi engelleme” yazımızda sizler için anlattık. Bilmeyenler yazımızdaki resimli anlatımı okuyarak kolayca kişi engelleme işlemini öğrenebilirler.

instagram kişi engeli kaldırma

İnstagram’da engellediğimiz bir kişi; engellemeden sonra bizim profilimizi göremez ve bize mesaj atamaz. Engellenen kişinin bizimle tekrar irtibata geçebilmesi için o kişinin engelini kaldırmamız gerekmektedir.

İnstagram Engel Kaldırma

İnstagram engel kaldırma işlemini iki farklı yöntemle çok kolay bir şekilde yapabilirsiniz.

İnstagram Engel Kaldırma 1. Yöntem

  • Engellediğiniz kişinin kullanıcı adını arama kutusuna yazıp onun profiline gidiyoruz.
  • Profiline girdiğimizde engellemeyi kaldır yazısına tıklıyoruz ve böylece engellediğimiz kişinin instagram engelini kaldırıyoruz.

İnstagram Engel Kaldırma 2. Yöntem

Bu yöntemi genellikle engellediğimiz kişinin kullanıcı adını unuttuğumuzda kullanıyoruz. Eğer engelini kaldıracağımız kişinin kullanıcı adını hatırlıyorsak; 1. yöntemi kullanmamız daha kolay olacaktır.

  • İnstagram programını açıyoruz ve kendi profilimizdeyken sağ üst köşedeki üç nokta işaretine basıyoruz.
  • Açılan ekranda hesap ayarları altında bulunan engellenen kullanıcılar yazısını tıklıyoruz.
  • Yazıyı tıklayınca karşımıza daha önce engellediğimiz tüm kullanıcıların bulunduğu bir liste çıkıyor. Buradan instagram engelini kaldırmak istediğimiz kullanıcıyı seçiyor ve profiline giderek engelini kaldırıyoruz.