Polinox Nedir?

bulaşık makinesi tabanı polinox mu çelikmi

Bulaşık makinesi almayı düşünüyor ve bunun için araştırma yapıyorsanız polinox ismini mutlaka duymuş olmanız gerekir. Hatta büyük bir ihtimalle bulaşık makinesinin tabanı çelik mi? yoksa polinox mu? Polinox taban koku yapar mı? şeklinde kafanızda soru işaretleri oluşmuş olmalı.

Bulaşık makineleriyle hayatımıza ilk defa giren bu yeni terim ile ilgili kafanıza takılan bu soruların cevaplarını öğrenmek istemeniz oldukça normal. Bu makalemizde Polinox nedir? ve diğer sorularınızın cevaplarını bulabilirsiniz.

Polinox malzemeler genel olarak plastik olarak algılansa da yapıları itibariyle plastik malzemelerden ayrılırlar. Oldukça kaliteli bir malzeme olan polinox 120 derece ısıya kadar dayanıklıdır. Plastik içeren malzemelerin çoğu bu ısı derecesine dayanamaz. Plastik malzemeden çok daha dayanıklı olan bu malzeme uçak sanayi ve otomotiv sanayisinde kullanılmaktadır. Polinox ayrıca çamaşır makinelerinin kazanlarında, klimalarda, bilgisayar sektöründe de kullanılmaktadır.

Polinox malzemenin bulaşık makinesi tabanında kullanılmasının nedeni ısıya dayanıklı olması, paslanma yapmaması ve maliyetinin çelik tabana göre daha uygun olmasıdır.

Polinox Tabanlı Bulaşık Makinesi Koku Yapar mı?

Gelelim polinox koku yapar mı? sorusunun cevabına. Polinox malzemeler bulaşık makinelerinin sadece tabanında kullanılmazlar. Bulaşık makinesinin tabanı ilk gözümüze çarpan yer olduğu için bizim dikkatimizi çekmektedir.

Polinox; bulaşık makinesinin tabanının altında bulunan iç tabanda, bulaşık makinelerinin su fıskiyelerinde ve raflarında da kullanılmaktadır. Tabanı çelik olan bulaşık makinelerinin bir çoğunun alt tabanları yine polinox malzemeden yapılmaktadır. Polinox malzeme normal şartlar altında koku yapmamaktadır ama!!! Bu ama! dan sonrası çok önemli lütfen dikkatle okuyun.

Bulaşık makinesine koyduğumuz bulaşıklarda kalan yiyecek ve içecek artıkları bulaşık makinesinin alt tabanına akmakta ve burada bizim yıkama yapacağımız zamana kadar beklemektedir. Polinox tabanda bekleyen bu yemek artıkları zaman içerisinde bakteri oluşumuna ve bu sebeple kokuya neden olmaktadır. Çelik tabanlı bulaşık makinelerinde ise; çelikte bakteri oluşumunun polinox malzemeye göre çok çok daha az olmasından dolayı bu koku oluşmamaktadır.

Beyaz eşya satıcıları size ”çelik tabanlı ürünlerinde alt tabanının ve diğer bir kaç parçasının polinox malzeme olacağını ve polinox malzeme eğer koku yapacak olsaydı; çelik tabanlı ürünlerin alt tabanının polinox olacağı için onlarında koku yapması gerekirdi” şeklindeki açıklamasını çokta fazla dikkate almamalısınız. Polinox malzemenin koku yapma nedeni az öncede anlattığım gibi tabana akan yemek artıklarının polinox tabanlı bulaşık makinelerinde bakteri üremesine ve dolayısıyla bu bakterilerin koku oluşturmasına neden olmasıdır.

İsterseniz bu konuyla ilgili kullanıcı şikayetlerini ”bu adresten” okuyabilirsiniz.