Windows 10 Wifi Şifresi Unut ve Wifi Şifresi Değiştir Nasıl Yapılır?

win10 wifi unut nerde

Windows 10 Wifi Şifresi Unut ve Wifi Şifresi Değiştir Nasıl Yapılır? biliyor musunuz? Hadi gelin hep birlikte öğrenelim.

Bu yazımda sizlere; benimde ilk kullanımımda bulmakta zorlandığım; Windows 10 wifi şifresi unut seçeneğini ve kayıtlı olan windows 10 wifi şifresini nasıl değiştirebileceğimizi en kısa yoldan resimli olarak anlatıyorum.

Eğer bir windows 10 kullanıcısı iseniz mutlaka windows 10’un bazı özelliklerini kullanma konusunda sıkıntılar yaşıyorsunuz demektir. Bunlardan en çok karşılaşılan zorluk da daha önceden kayıtlı olan windows 10 wifi şifresini değiştirme ve windows 10 wifi şifresini unut seçeneklerinin bulunmasıdır.

Windows 10’da eskiden kaydettiğimiz bir wifi şifresini nasıl değiştirebiliriz?

win10 wifi şifresi unut nasıl yapılır

  1- Windows 10 da kayıtlı olan bir wifi şifresini değiştirmek için alt barda bulunan 1 numara ile işaretlediğim wifi simgesine tıklayalım ve açılan sekmede 2 numara ile gösterdiğim ağ ayarları seçeneğini açalım.  

win10 wifi şifresi göster

  2- Açılan ayarlar ekranında wi-fi’yi tıklayalım ve 2 numara ile göstermiş olduğum bilinen ağları yönet seçeneğine tıklayarak girelim.  

win10 da wifi şifresi nerden değiştirilir

3- Wifi bilinen ağları yönet kısmını açtığımızda; bizim kayıtlı wifi ağlarımızın bulunduğu bir ekran çıkıyor. Burada wifi şifresini değiştirmek istediğimiz wifi ismini bulalım ve unut diyerek eski kayıtlı wifi şifresini silelim.

4- Şimdi bu ekranlardan çıkalım. Windows 10 da eski kayıtlı wifi şifresini bu şekilde bilgisayarımıza unutturduk. Şimdi bağlanmak istediğimiz wifi’ye yeni şifremizi yazarak girebiliriz.