Yüzük Daraltma Ve Yüzük Genişletme İşlemi Nasıl Yapılır?

yüzük daraltma genişletme

Evlenirken aldığınız yüzüğünüz artık parmağınıza olmuyorsa, hiç canınızı sıkmayın. Kilo alıp vermekten dolayı parmaklarımızda gerçekleşen genişleme veya incelmeden dolayı yüzüklerimiz bazen parmağımızı çok sıkar, yada parmağımızdan düşecekmiş gibi bol gelir.

Bu gibi durumlarda alyanslarımızı rahatça kullanabilmemiz için yüzük daraltma yada yüzük genişletme işlemi yapılabilmektedir. Yüzüğünüz parmağınıza bol geliyorsa; bir kuyumcuya giderek yüzük daraltma işlemi yaptırabilirsiniz.

Yüzük daraltma işlemi yüzükten küçük bir parçanın kesilmesiyle yapılmaktadır. Eğer daha sonra tekrar kilo alırım o zaman bu yüzüğü kullanamam endişesine sahipseniz parmağınıza bol gelen alyansın iç kısmına gelecek şekilde ip yada lastik sararak da kullanabilirsiniz.

Yüzüğünüz parmağınıza dar geliyorsa; parmağınıza dar gelen alyansı bir kuyumcuya götürüp kalıp yardımıyla 1 – 2 numara genişlettirebilirsiniz.

Yüzük daraltma işlemi yüzükten parça kesileceği için modele göre yapılabilmektedir. Kesilen parçadan sonra yüzük deseninde bozulma yani; tekrar birleştirmeden sonra desenlerin birbirini tamamlamaması gibi bir durum ortaya çıkacaksa iyi düşünerek karar vermelisiniz.

Yüzük genişletme işlemindeyse; eğer yüzüğünüz taşlı bir modelse yüzüğünüzün taşları yüzük genişletme işleminden sonra düşebilmektedir. Bu sebeple genellikle taşsız alyanslarda yüzük genişletme işlemi yapılmaktadır.