İnstagram İşletme Profili Nedir? Nasıl Geçilir?

instagram işletme profiline geçiş

İnstagram işletme profili nedir?

İnstagram işletme profili; takipçilerinizle daha iyi etkileşime geçebileceğiniz bir instagram hesap türüdür. İşletme profiline geçerek takipçileriniz ve gönderileriniz ile ilgili detaylı istatistiklere ulaşabilir, hikayelerinize link koyabilir, kampanyalar düzenleyebilir, iletişim bilgilerinizi içeren butonları profil sayfanızda gösterebilirsiniz. Özellikle işletmeler ve instagram üzerinden satış yapan kişilerin işletme profiline geçiş yapmalarını tavsiye ediyorum.

İnstagram işletme profiline geçmek için işletme olmak gerekli mi?

İsim işletme profili olunca akıllara sadece işletmelere özel bir hesap türü gibi geliyor ama öyle değil. İsteyen herkes instagram işletme profiline geçiş yapabilir. İnstagramın işletme profiline geçecek olan kullanıcılardan istediği tek şey, bir facebook sayfası. İnstagram işletme profiline geçiş için; facebook üzerinde oluşturmuş olduğunuz bir sayfayı instagram hesabınıza bağlamanız yeterli. Öncelikle bu profile geçince bize ne gibi avantajlar sağlayacak bir bakalım. Sonrasında instagram işletme hesabına nasıl geçilir? anlatımını okuyarak sizde kolay şekilde instagram işletme profiline geçebilirsiniz.

İnstagram işletme profili ile normal profil arasında ne gibi farklar var?

  • İnstagram işletme hesabına isteğiniz doğrultusunda; telefon numaranızı, harita üzerindeki konumunuzu ve mail adresinizi ekleyebilirsiniz. Bu sayede takipçilerinizin size daha kolay yoldan ulaşmalarını sağlayabilirsiniz.
  • İşletme profili sayesinde; hesabınız belirli bir zaman diliminde ne kadar görüntülenme almış. Paylaştığınız bir fotoğraf kaç kişi tarafından görüntülenmiş. Günlük, haftalık, aylık takipçi sayınızdaki değişimler. Takipçilerinizin instagramı en yoğun kullandığı günler ve saatler gibi istatistiklere ulaşabilirsiniz.
  • Hikayelerinize web sitenizin yada herhangi bir web sitesinin url sini ekleyebilirsiniz.
  • İnstagram üzerinden kampanyalar düzenleyebilir, gönderinizi öne çıkarabilir ve instagram reklamlarını kullanabilirsiniz.

İnstagram işletme profiline nasıl geçilir?

1- Öncelikle instagram profilinizde bulunan üç nokta simgesini tıklayarak “seçenekler” menüsüne geliyoruz.
2- Seçenekler menüsü altında bulunan “işletme profiline geç” yazısını tıklıyoruz.

instagram işletme profiline geçiş nasıl yapılır
Seçenekler
3- Açılan sayfada; “Takipçilerinle bağlantı kurmak ve takipçilerin hakkında bilgi almak için instagram hesabını Facebook Sayfana bağla.” mesajıyla karşılaşacağız. Burada 3 kere devam diyoruz.

instagram işletme profili geçiş
Facebook sayfanızı bağlayın
4- Sonra Facebook’a bağlan ekranı çıkıyor. Burada Facebook ile giriş yap butonunu tıklıyoruz. Facebook hesabımızda bulunan, bize ait olan sayfaların bir listesi çıkacak. Listeden instagram işletme profilimize bağlamak istediğimiz Facebook sayfasını seçiyoruz.

instagram işletme hesabına geçiş yapma
Facebook ile bağlanın
5- Sağ üst köşede bulunan ok simgesine basarak devam diyoruz.
instagram işletme profili nasıl yapılır
Yöneticisi olduğunuz sayfayı seçin
6- İşletme bilgilerimizi ayarlayacağımız ekran geliyor. Burada işletme profilimizde göstermek istediğimiz bilgileri dolduruyoruz. Görünmesini istemediğiniz bilgileri boş bırakmanız yeterli olacaktır.

instagram işletme profiline geçmek
Bilgileri doldurun
7- İşlem tamam. İşletme profiline geçiş işleminizi başarıyla tamamladınız. Artık instagram işletme profilinin getirdiği avantajlardan faydalanabilirsiniz.
instagram işletme hesabı nedir
İşletme hesabına geçtiniz