Sanal Ofis

sanal ofis nedir

Sanal ofis; yeni şirket kuranların, freelancer çalışanların, sadece bir şirket adresine ihtiyacı olanların imdadına koşuyor.

Bir şirket kurarken ilk ihtiyaç duyulan ve kurulum maliyetini en çok yükselten şey elbette bir ofistir. Şirketin imajını da yansıtan ofisimizin adresi, ilk izlenim için oldukça önemlidir. Müşterilerin gözünde pahalı bir semtte ve lüks bir plazada bulunan şirket adresimiz her zaman 1-0 önde başlamamız demektir.

Yeni açılan bir şirketin ilk aşamada böyle bir ofis kiralaması demek; yüksek bir maliyet ve bir sürü teferruat demektir. Ofis kirası (kaç aylık peşin öderiz bu mülk sahibinin insafına kalıyor), ofis mobilyaları, elektrik, su, telefon, internet abonelikleri, stopaj vergisi, sekreter, çaycı, ve bütün bunlar gibi bir sürü zaman kaybı olan can sıkıcı teferruat. Sanal ofis kiralayarak bütün bu dertlerden kurtulabiliyoruz.

Sanal ofis kiralama şirketleri bize elit bir semtte güzel bir şirket adresi veriyor. Şirket adresimize gelen kargolar, mektuplar, resmi evraklar bizim belirttiğimiz adrese yada eğer istersek mail olarak gönderiliyor. Sanal ofis kiralama işlemi sadece bununla da bitmiyor. Eğer istersek; şirketimize özel telefon numarası, sekreter, çaycı, toplantılarımızı gerçekleştirebilmemiz için toplantı salonu gibi hizmetlerde kiralanabiliyor.

Sanal ofis avantajları

  • Çok yüksek kira ücretlerinin olduğu elit semlerde ve plazalarda çok uygun fiyata bir şirket adresiniz olur
  • Elit bir mevkide bulunan şirketiniz müşterilerinizin gözünde daha iyi bir izlenim yaratır
  • Sanal ofis kiralayarak yüksek depozito ücretlerinden kurtulabilirsiniz
  • Ofis mobilyası v.b masraflarınız olmaz
  • Elektrik, su, doğal gaz, telefon, internet gibi ihtiyaçlarınız için abonelik almakla uğraşmazsınız
  • Stopaj vergisi derdiniz olmaz
  • Sekreter, çaycı gibi eleman ihtiyaçlarınız çok uygun fiyata hallolur

Sanal ofis kiralama fiyatları

Sanal ofis kiraları; kullanmak istediğiniz hizmetlere göre değişiklik gösterir. Örneğin İstanbul’un elit bir semtinde sadece bir şirket adresine ihtiyacınız varsa yaklaşık 100-150 TL+KDV gibi aylık bir kiraya bunu elde edebilirsiniz (Not: Fiyat 2019 senesi için geçerli ortalama bir fiyattır). Sekreter, çaycı, telefon, ofis gerçek kullanımı, toplantı salonu tarzında ihtiyaçlarınız için ekstra ücretler ödersiniz. Bazı sanal ofis kiralama firmaları size değişik paketler sunar. Bu paketlerlerden size en uygun olanı seçebilirsiniz.