Zift Lekesi Arabadan Nasıl Çıkar?

zift lekesi arabadan nasıl çıkar

Geçen gün sıcaktan eriyen yoldaki zift arabamın her yerine bulaştı. Zift lekesi de öyle yıkamayla falan çıkmıyor bilginiz olsun. Sonrasında başladım zift lekesi arabadan nasıl çıkar? diye araştırmaya. Araştırdıkça şaşırdım. Arabadan zift lekesini çıkartmak için öyle yöntemler keşfetmişler ki 🙂 Bende arabasına zift bulaşanlara yardımcı olması açısından bu yazıyı yazmaya karar verdim. Şimdi zift lekesi nasıl çıkar? hemen öğrendiklerimi ve uyguladıklarımı size anlatayım.

Arabadan zift lekesi nasıl çıkar?

Arabanız zift lekesi olmuşsa eğer; bol köpükle yıkarım çıkar diye düşünmeyin. Çıkmıyor! Arabadan zift lekesini çıkarabilmek için; zifti çözecek malzemeler lazım. Nedir bunlar gelin hep birlikte bakalım.

Mazot, gaz yağı gibi maddelerle zift temizleme

Bu arabadan zift lekesini çıkarmak için çok sık kullanılan bir yöntem. Yumuşak bir beze yada üstüpüye bir miktar mazot veya gaz yağını dökelim ve çok bastırmadan arabanın ziftli bölgelerine sürelim. Ziftin yumuşadığını göreceksiniz.

Burada dikkat etmemiz gereken nokta bezi fazla bastırmadan silmek. Eriyip yumuşayan zifti temizledikten sonra hemen arabayı deterjanla yıkayalım ve mazot, gaz yağı gibi artıkları arabamızın kaportasından temizleyelim.

Margarin kullanarak arabadan zift lekesi çıkarmak

Hiç olurmu demeyin. Margarini arabanızın ziftli bölgesine sürdüğünüzde arabaya bulaşan ziftlerin yumuşadığını göreceksiniz. Margarini sürdükten sonra yaklaşık yarım saat bekletiyoruz ve sonrasında biz bez yardımı ile zifti arabadan temizliyoruz. Sonrasında elbette arabamızı bol sabunla yıkıyoruz.

Sinek ilacı kullanarak arabadan zift temizleme

En çok şaşırdıklarımdan biriside buydu. Sprey sinek ilacı kullanarak zift lekelerinden kurtulabilirsiniz. Sprey sinek ilacını arabanızın ziftli bölgelerine sıkın. Zift çok kısa bir sürede sinek ilacı ile reaksiyona girerek ziftin eriyip akmasına neden olacak. Böylece zifti kolay bir şekilde temizleyebilirsiniz.

Zift çıkarıcı spreyler kullanarak zift çıkarmak

Zift lekesi arabadan nasıl çıkar? sorusunun bir diğer cevabı da zift temizleyici spreyler. Ben bunlarla uğraşmam diyenler için üretilmiş, zift temizleyici spreyler piyasada satılmakta. İsterseniz bu spreylerden alarak; aynı sinek ilacında olduğu gibi arabanızdan zift lekelerini çıkarabilirsiniz.