Spam Nedir? Spam Ne Demek?

Dijital çağın her şeyin önüne geçtiği günümüzde; bu alanla ilgili o kadar çok terim girdi ki hayatımıza. Artık duyduğumuz bir çok kelimeye yabancı kalmaya başladık. Spam da bu kelimelerden bir tanesi. Peki; Spam ne demek? oluyor. Bugün sizlere Spam nedir? konusunda bilgi vermek istiyorum.

spam nedir - spam ne demek

Spam Nedir?

Spam kelimesi internetin yaygınlaşmasıyla birlikte yayılan bir kelime. Spam nedir? kısaca özetlemek gerekirse; istenmeyen, kopya, sahte, rahatsız edici mesaj ve profiller diyebiliriz.

Spam ilk zamanlarda e mail yoluyla yüz binlerce hatta milyonlarca kişiye gönderilen maillere verilen addı. Günümüzde ise sosyal medyanın hızla popülerliğini arttırması ile birlikte spam profiller ortaya çıkmaya başladı. Spam ne demek ana hatlarını öğrendiğimize göre, şimdi spam mail nedir? ve spam profil nedir? gelin bir göz atalım.

Spam mail nedir?

Spam mail önceleri pazarlama amacıyla kullanılmaya başlanan bir pazarlama taktiğiydi. İnsanlar internet sitelerinin, ürünlerinin, şirketlerinin reklamlarını yapmak amacıyla neredeyse sıfır maliyetle spam mailler göndermeye başladılar. İnternet sitelerine kayıt esnasında kullandığımız mailler bazı kötü kişiler tarafından toplanıp, mail listeleri şeklinde satışa sunuldu.

Spam mailler daha sonra virüs içeren maillere dönüştü. İnternet korsanları yaptıkları virüsleri mail yoluyla yüz binlerce kişiye göndererek, maili alan kullanıcıların bilgisayarlarına sızmaya başladı. Bilgisayarımıza sızan bilgisayar korsanları bu sayede kişisel bilgileri, banka bilgilerini çalmaya ve bu şekilde binlerce kişiyi mağdur etmeye başladılar.

Günümüzde hala devam etmekte olan bu dolandırıcılık yöntemlerinden korunmak için; kimden geldiği belli olmayan mailleri açmamanızı ve hemen silmenizi tavsiye ediyorum.

Spam profil nedir?

Başta da belirttiğim gibi sosyal medyanın gücüne her geçen gün biraz daha güç katmasıyla hayatımız neredeyse sosyal medyadan ibaret olmaya başladı. Sosyal medya bana göre %70 yalan ve %30 gerçekten oluşmakta. Sosyal medyanın yalan kısmında spam profiller de yer almakta. Peki spam profil nedir? Spam profil sosyal medyada kişilerin rahat gezebilmek adına açtığı sahte hesaplardır. İnsanlar bu sahte hesapların arkasına sığınarak sosyal medya ortamında kendilerini daha güçlü hissederler.

Bu tarz profiller çok agresif olur. İnsanlara karşı argo kelimeler kullanmaktan hiç çekinmezler. Beni kimse bulamaz düşüncesine hakimdirler. Böyle bir spam profil canınızı sıktığında her sosyal medya aracında bulunan engelleme ve spam olarak bildirim yapma (spamlama) şansınız var. Örneğin instagramda böyle kişilerin size yorum yapmasını, mesaj atmasını hatta sizi görmesini engelleyebilirsiniz. Bunları nasıl yapacağım diyenler için aşağıya linkler bırakıyorum. Sizin için bu engellemelerin nasıl yapılacağını basit bir dille anlattım.

Bugün sizlere spam nedir? spam ne demek? konusu hakkında bilgilendirmeye çalıştım. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Bana destek vermek için altta bulunan paylaşma butonlarını kullanarak sosyal medya profillerinizde bu yazıyı paylaşabilirsiniz 😉