İnstagram Etiketleme Nedir? İnstagramda Etiketleme Nasıl Yapılır?

instagram etiketleme nedir nasıl yapılır

İnstagram etiketleme nedir?

Bugün instagram uygulamasının en kullanışlı özelliklerinden biri olan instagram etiketleme özelliğinden bahsediyorum. Bir fotoğraf paylaşırken fotoğrafa; o an bulunulan mekanın instagram hesabı, fotoğraf karesinde bulunan arkadaşlarınız yada fotoğrafınızda bulunan bir ürünü nereden almışsanız o markanın hesabını etiketleyebilirsiniz.

İnstagram etiketleme özelliğini ayrıca bir paylaşımın altındaki yorum alanına da yapabilirsiniz.

Örneğin bir fotoğraf gördünüz ve bu fotoğrafı bir arkadaşınızın görmesini istiyorsunuz. Bu durumda fotoğrafın altına yorum olarak arkadaşınızın profilini yazarak etiketlemeniz yeterli. İnstagram’da bir fotoğrafa etiketleme yapıldığında; etiketlediğiniz profiller anında mesaj olarak bildirim alırlar ve etiketlendikleri fotoğrafa yada yoruma anında ulaşabilirler. İnstagram etiketleme nedir? öğrendiğimize göre şimdi; instagram’da etiketleme nasıl yapılır? hep birlikte göz atalım.

İnstagram’da etiketleme nasıl yapılır?

  • İnstagram uygulamasını açıyoruz
  • Ekranın altında ortada bulunan (+) simgesine yani fotoğraf paylaşma butonuna basarak fotoğrafımızı seçiyoruz ve ileri diyoruz
  • Filtre eklemek yada düzenlemek istiyorsak geçiş yaptığımız bu sayfadan bunları yaparak ileri diyoruz
  • İnsanları etiketle butonuna basıyoruz. Fotoğraf tekrar açılıyor. Artık fotoğrafımızda nereye kimin profilini etiketlemek istiyorsak orayı tıklıyoruz.
  • Uygulama bu kim diye bize soracak. Burada etiketlenecek profili yazıyoruz ve seçiyoruz. Sağ üst köşede bulunan onay işaretine basıyoruz ve işlemimizi tamamlıyoruz. Hepsi bu kadar.
  • Bir fotoğrafın yorum alanına kişi etiketleme yapmak içinde yorum alanına girerek etiketleme yapmak istediğimiz profilin adını yazmamız yeterli.