En İyi Kepek Şampuanı Hangisi?

en iyi kepek şampuanı hangisi

Bugün sizlere bizzat deneyip memnun kaldığım bir şampuandan bahsediyorum. Bu kepek şampuanı bana göre medikal şampuanlar içinde en iyi kepek şampuanı. Ben bu şampuanla bir ayda kepek problemi, yağlanma, v.b problemlerimden kurtuldum.

Lafı uzatmadan hemen anlatıma geçelim.

Kepek problemi gerçekten çok can sıkıcı bir durum. Sizde benim gibi bu problemi yaşayanlar arasındaysanız denemediğiniz kepek şampuanı kalmamış olmalı. Birçok firmanın kepeğe karşı etkili ve en iyi kepek şampuanı sloganlarıyla sattığı ürünler var. Her seferinde bir umutla bu ürünleri alıp kullanıyor ve hiç bir işe yaramadıklarını görüyoruz. Açıkçası bende de bu saydığım ürünlerin bir koleksiyonu mevcut.

Benim kepek problemim biraz daha sorunlu bir hale geldi son zamanlarda. Saçlarım çok kısa sürede yağlanmaya başladı. Ayrıca saç diplerinde sanki kum tanecikleri gibi gözenekleri tıkayan birşeyler oluşmaya başladı. Saçlarımda oluşan çabuk yağlanma, kepek problemi birde bu kum tanecikleri saçlarımı git gide cansızlaştırdı, inceltti ve sonuç olarak aşırı bir saç dökülmesi yaşamaya başladım.

Hemen araştırma safhasına geçtim. En iyi kepek şampuanı hangisi diye yerli yabancı bütün kaynaklara baktım. Tabi bu aşamada yine, yeni kepek şampuanları ve eczaneden ketokonazol içeren şampuanlar alıp denedim. Şampuan içine çam terebentin karıştırdım, yıkama sonrası durulamada sirkeli su kullandım. Daha neler neler kullandım. Denedim de denedim yani. Kepek sorunumu çözmek için olasılık bırakmadım neredeyse.

Derken bir forumda bu dertten muzdarip kişilerin yazdıkları ile karşılaştım. Eski tarihli yazılardı (2012-2013) ve bir şampuandan bahsediliyordu. Gerçekten öve öve bitirememişler. Yazıları okudukça tamam dedim en iyi kepek şampuanı sonunda bulundu. Ama okuduğum yazılarda bir tarihe geldiğimde (sanırım 2015 yılı) yazılarda şampuanın satışta kaldırıldığı ve hiç bir eczanede bulunamadığı yazılmaya başladı. Üzülmedim desem yalan olur. (Sizde üzülmeyin okumaya devam yazım mutlu sonla bitecek 😉

Bu anlatılan şampuan çok eskiden beri bir türk firmasının ürettiği medikal bir şampuan. Medikal ama içeriğinde şu çok bilinen medikal şampuanlar gibi ketokonazol içermiyor. İçeriğinde zink pirition var. (Zink prition çok pahalı yurt dışı menşeili şampuanların bazılarında kullanılmakta ama bu şampuanları Türkiye’de bulmak biraz zor ve dediğim gibi çok pahalılar.) Bunu duyunca çok daha umutlandım çünkü; ketokanazol içeren şampuanların hepsini denedim bende işe yaramadılar. Kepek problemi devam etti. Sonra biraz daha araştırmayla şampuanın 2015 yılında fiyat politika anlaşmazlıkları sebebiyle üretimden kalktığını öğrendim.

Sonrasında ise 2017 yılında tekrar üretimin başladığı ve eczanelerde yerini aldığını öğrendim. Çok sevindim bunu duyduğuma ve hemen bir eczaneye gittim. Eczacıya şampuanı sordum 2015 yılında üretimden kaldırıldığını söyledi. Bende şampuanın tekrar üretime geçtiğini söyledim ve ilaç deposunu aramasını söyledim. İlaç deposu ellerinde olduğunu bildirdi ve hemen getirdiler. 2017 için ödediğim fiyat 7,80 TL. En ucuz kepek şampuanı da bu olsa gerek 🙂 Neyse; sonunda herkesin övdüğü en iyi kepek şampuanı benim oldu 🙂

Şampuan kepek problemi için haftada 2 defa kullanılıyor. Haftanın diğer günlerinde normal bir şampuan kullanıyorsunuz. Kullanımı ise; önce saçlarınızı normal şekilde bu şampuanla yıkayıp duruluyorsunuz. Sonrasında ise tekrar saçlarınızı yıkayıp köpürterek 5 dakika bekletiyorsunuz. Hepsi bu.

Ben yaklaşık ilk ayımda kepek problemimden %80, saçlarımdaki yağlanmadan %90, ve saç diplerimi tıkayan o kum taneciklerinden tamamen kurtuldum. İkinci ayda hepsinden kurtulacağıma eminim. Markayı yazmayı unutmuşum 🙂 Şampuanın markası Zetion ve 100 ml lik ambalajda eczanelerde satılıyor. Bu tarz şikayetleriniz için öncelikle bir cilt hekimine başvurmayı unutmayın. Kepek, kaşıntı, yağlanma her neyse bunun altında yatan farklı nedenlerde olabilir bunu unutmayın.