Stor Perde Nasıl Temizlenir?

stor perde nasıl temizlenir

Stor perdenin; evlerimizde yaygın olarak kullanmaya başladığımız mekanizmalı bir perde türü olduğunuz hepimiz biliyoruz. Bir çoğumuzun evinde de kullanılmakta. Bugün sizlere; normal perdeler gibi çamaşır makinesinde yıkayamadığımız stor perdeleri nasıl temizleyeceğimizi anlatıyorum. Yani bugünkü konumuz stor perde nasıl temizlenir?

Stor perdelerde kullanılan kumaşlar sert bir yapıda oldukları için katlanmaması ve buruşturulmaması gerekmektedir. Bu kumaşlar katlandığında üzerinde iz oluşmakta ve ütü yoluyla bu izler giderilememektedir. Bu sebeple stor perde yıkama işlemi üzerinde hassas davranılması gereken bir işlemdir. Stor perdelerimiz kirlenmiş ve artık yıkanması gerekiyorsa önümüzde iki seçeneğimiz var. Bunlardan birincisi; stor perde yıkama işlemi yapan kuru temizleme firmaları. İkincisi seçeneğimiz ise; stor perdemizi evimizde kendimiz yıkamamız. Ben size ikinci işlem olan evde stor perde yıkama kısmını anlatacağım.

Stor perde yıkama

  • Öncelikle stor perdeyi mekanizmasıyla birlikte bulunduğu yerden çıkartalım
  • Eğer balkonumuzda, banyomuzda yada terasımızda stor perdeyi takabileceğimiz bir korniş varsa stor perdemizi bu korniş vasıtasıyla tavana monte edelim ve tamamen açalım

Burada kısa bir ara vererek; Stor perde neyle yıkanır konusuna gelecek olursak; stor perdemizi kesinlikle çamaşır suyu, bulaşık deterjanı gibi maddelerle yıkamayalım. Stor perdemizi temizlemek için; marketlerde satılan “Aspirin” temizlik sıvısı ile temizleyelim.

  • Şimdi asmış olduğumuz stor perdeyi öncelikle ıslatalım
  • Islanan stor perdenin yüzeyine aspirin temizlik sıvısını uygulayalım. Yumuşak bir fırça yada bir sünger yardımıyla köpürte köpürte ovalayalım.
  • Sonrasında bol su ile stor perdemizi durulayalım.
  • Yıkadığımız perdeyi gölgede kuruyana kadar bekletelim.
  • Eğer yıkamak için stor perdeyi tavana asma şansımız yok ise; balkonumuzda yada banyomuzda yere tamamen sererek yıkama işlemini yapabilirsiniz. Burada tek dikkat etmeniz gereken nokta kumaşın kesinlikle katlanmaması gerekiyor. Sonrasında yine durulayarak kurumaya bırakabilirsiniz.

Not: Eğer ben bu stor perdeyi mekanizmadan ayırırım öyle yıkarım diyenleriniz varsa, youtube üzerinde bununla ilgili videolar mevcut izleyebilirler. Mekanizmadan ayırmaya gerek var mı? derseniz; bence yok 😉

Stor perde yıkama işlemi aslında bu kadar basit. Eğer evde stor perde yıkama işlemini kendim yapabilirim diyorsanız hiç çekinmeden başlayın. Yok ben yapamam diyenler yukarıda da bahsettiğim gibi stor perde yıkama işlemi yapan işletmelere başvurabilirler. Şimdiden kolay gelsin 😉

Reklam