Dosya Paylaşımında SendGB

sendgb büyük boyutlu dosya gönderme

Büyük dosyaları paylaşmak için dosya transfer servisleri en çok kullanılan araçlar. SendGB ile 4GB’a kadar üye olmadan dosya gönderimi yapılırken dosyalar 7 gün sonra otomatik siliniyor. 20 alıcıya aynı anda 500 dosya kadar gönderilebiliyor. İstenirse dosyaların indirildikten sonra silinmesi de sağlanıyor. Kullanıcılar için gönderim esnasında parola belirleme seçeneği de mevcut.

Dosya gönderimi yapıldıktan sonra alıcıya ve göndericiye bilgilendirme e-postaları otomatik gönderiliyor. Ayrıca dosyalar karşı taraftan indirilince alıcıya yine otomatik bildirme e-postası gönderiliyor. Böylece gönderici dosyalarının indirilip indirilmediğini kolayca takip edebiliyor.

Paylaşılan dosyalar 7 günlük süre zarfında silindikten sonra, yine dosyaların silindiğine dair bilgi otomatik olarak alıcıya e-posta ile gönderiliyor.

Yerli girişim SendGB’nin benzerlerinden en farklı yanı ise dosya yükleme hızı. Kullanıcılar dosya yüklerken ve indirirken sınırlanmıyor. Örneğin dosya yükleme hızı 100 mbps olan bir kullanıcı SendGB ile bu hızı rahatça kullanabiliyor. 100 mbps yükleme hızı olan bir kullanıcı 5 Dakika 33 saniyede 1GB dosyayı paylaşabiliyor.

SendGB’nin 169 ülkeden kullanıcısı bulunuyor. Kullanıcıların %32’si Türkiye’den. İspanya, Şili ve Meksika ise Türkiye’yi takip ediyor.

Tamamen ücretsiz olan SendGB’nin belki de en çarpıcı özelliği sosyal sorumluluk kurumlarına verdiği destek.

  • KAÇUV (Kanserli Çocuklara Umut Vakfı )
  • LÖSEV (Lösemili Çocuklar Vakfı)
  • Tohum Otizm Vakfı
  • TOG (Toplum Gönüllüleri Vakfı)
  • Darüşşafaka kurumları, bugüne kadar desteklenen ve desteklenmeye devam eden kurumlar.

SendGB bu kurumların faaliyetlerini geniş arka planında duyuruyor. SendGB’nin amacı sosyal sorumluluk kurumlarına daha fazla destek vermek. Projeleri ile SendGB arka planında yer almak isteyen kurumlar info@sendgb.com adresine eposta göndererek tanıtımlarını yapabilirler.

Aynı zamanda SendGB birçok ülkeden fotoğrafçı ve tasarımcıları da destekliyor. Fransa merkezli International Photo Nightscape Awards 2016 ve 2017 resmi dosya transfer servisi olarak SendGB’yi tercih ediyor.

Dosya transfer etmek için SendGB ile mobil uygulamaya gerek kalmıyor. Kullanıcılar ister ios ister Android cihazlarından mobil tarayıcı ile kolayca dosyalarını paylaşabiliyorlar.

SendGB’yi farklı kılan bazı özellikler

  • 4GB’a kadar aynı anda 20 kişiye 500 dosya transferi
  • Üye olmadan her gönderim için parola koruması
  • Dosyaların istenirse indirildikten sonra otomatik silinmesi
  • Hız kısıtlamasının olmaması
  • Mobil uygulama olmadan mobil cihazlardan dosya gönderilebilmesi

SendGB sitesine ulaşmak ve büyük boyutlu dosya gönderimi yapmak için siteye “SendGB” linkini kullanarak ulaşabilirsiniz.

Tavsiye Yazı: WeTransfer Nedir?