İlk Gözlük Hangi Ülkede ve Ne Zaman İcat Edilmiştir?

İlk gözlüğü kim icat etti? Hangi ülke ve ne zaman?

İlk Gözlük

Bir çoğumuz gözlük kullanıyoruz. Bazılarımız görme yetisini iyileştirmek amacıyla, bazılarımız ise güneşten gelen zararlı ışınlardan korunmak amacıyla. Peki hiç merak ettiniz mi? İlk gözlük hangi ülkede yapılmıştır? yada İlk gözlük ne zaman icat edilmiştir? Bugün gözlük konusuna değiniyorum. İlk gözlük bakalım kim tarafından, ne zaman ve nerede icat edildi.

İlk gözlük hangi ülkede yapılmıştır?

Gözlüğün ne zaman icat edildiğine geçmeden önce, gözlüğü ilk kimler, hangi ülkede buldu konusuna biraz değinelim. Marco Polo tarafından 1270 li yıllarda yazılan notlarda İhtiyar Çinli’lerin küçük cisimleri büyütmek amacıyla bir eşya kullandıkları yazıyor.

Bu sanırım gözlüğün şu anki kullanım amacının dışında büyüteçleri anlatan bir yazı ama büyüteçler de prensip olarak gözlüğe benzemektedir. Görme bozukluklarının giderilmesi için kullandığımız gözlük ise ilk defa Venedik‘te kullanılmıştır.

İlk gözlük ne zaman icat edildi?

Kullanım amacına uygun olarak ilk gözlük az öncede bahsettiğim gibi Venedik’te kullanılmıştır. Bu gözlük 12. yüzyılın sonlarına doğru kullanıldığı bilinmektedir.

Gözlük bugünkü haline ise 1727 yılında Londra’da Edward Scarlett‘in gözlük sapını bulmasıyla kavuşmuştur. İlk gözlük hakkında kısa bilgi nedir diyecek olursanız;

  • Gözlük kaç yılında icat edildi: 12. yy sonlarına doğru.
  • Gözlük ilk defa nerede kullanıldı: Venedik
  • Gözlük bugünkü haline kaç yılında geldi: 1727

Reklam