İnstagram Şifremi Unuttum – 2020

instagram şifremi unuttum

İnstagram Şifremi Unuttum, Ne Yapmalıyım?

Arkadaşlar merhaba… Bugün sizlerden gelen instagram şifremi unuttum, ne yapmalıyım? tarzındaki sorular üzerine bugün bu yazıyı yazmaya karar verdim.

Bu konu hakkında bana en çok gelen sorulardan bazıları;

  • instagram şifremi unuttum, ne yapmalıyım (birazdan bu konuyu anlatacağım)
  • instagram şifremi unuttum e postamı bilmiyorum (şifreni unuttun, e postanı bilmiyorsun, inşallah doğru telefon numarasını instagrama kaydetmişsindir diyorum 😉
  • instagram şifre bulma nasıl yapılır? (şifre bulma diye bir şey yok arkadaşlar, instagram’a; instagram şifremi unuttum dediğinizde dahi size eski şifrenizi vermezler. Sadece yeni şifre oluşturmanıza izin verirler)
  • instagram şifre yenileme, değiştirme nasıl yapılır? (burada sorulan soru aslında şifresini bilen fakat değiştirmek isteyenler tarafından geliyor. Onlara “instagram şifre değiştirme” yazımı okumalarını öneriyorum.
  • instagram şifre kırma (böyle bir şey şifresini takipçi sitelerine girenlerin başına çok geliyor. Şifresini çaldıran arkadaşlarım, tekrar instagram hesabını geri alabilmek adına şifre kırma işleminin nasıl yapıldığını öğrenmek istiyorlar:)

Yaşadığımız çağ internet imkanlarının oldukça zengin olduğu bir çağ. Biz de bu çağın nimetlerinden oldukça fazla faydalanmaktayız. Girdiğimiz alışveriş siteleri, sosyal medya mecraları, banka uygulamaları, v.b herşey bizim yeni bir şifre üretmemize neden oluyor. Neden tek bir şifre kullanmıyorsun? yada ben tek şifre kullanıyorum diyebilirsiniz. Ben bunu asla yapmıyorum. Yani bir forum sitesine yada instagrama girdiğim şifreyi bankacılık işlemlerinde kullanmıyorum. Bu gerçekten çok riskli bunu sizin de yapmanızı önermiyorum.

Birden fazla şifre kullanın. Farklı şifreler kullanmak bize tek bir sorun yaşatıyor. O da şifremizi unutmamız. Bugün instagram şifremi unuttum diyenler için; instagram şifremizi unuttuğumuzda ne yapmamız gerektiğini, instagram şifre sıfırlama işleminin nasıl yapıldığını, instagram şifremi unuttum adlı buz yazımda sizlere aktarmaya çalışacağım.

İnstagram Şifremi Unuttum, Şifremi Nasıl Resetlerim

  • Öncelikle instagram web sitesine giriyoruz
  • Oturum açma sayfasında “parolanızı mı unuttunuz?” yazan yeri tıklıyoruz
instagram şifremi unuttum 2
Parolanızı mı unuttunuz?
  • İnstagram şifremi unuttum kısmını (parolanızı mı unuttunuz?) tıkladığımızda karşımıza reset password yani şifremizi resetleyeceğimiz ekran gelecek
instagram şifremi unuttum 3
Parola resetleme
  • Bu ekranda instagrama kaydolurken kullanmış olduğumuz e posta adresimizi giriyoruz altta bulunan güvenlik koduna tik atıyoruz ve reset password tuşuna başıyoruz
  • İnstagram tarafından mail adresimize şifre resetleme maili gönderilecek. Mailimize girip bu maili açıyoruz
  • Gelen mailde “Reset Password” linkini tıklayarak şifre resetleme sayfasına yönlendiriliyoruz
  • Bu sayfada “New Password” ve “New Password Confirmation” alanlarına yeni şifremizi giriyoruz
  • “Şifreyi Yenile” butonuna basıyoruz ve yeni şifremizi kullanmaya başlıyoruz
İnstagram şifremi unuttum diyenlere küçük bir önerim daha var. İnstagram şifrenizi unuttuysanız bunu düzeltebilmenin tek yolu instagram web sitesi üzerinden işlemlerimizi yapmak. Boşuna uygulama üzerinde bu işlemi arayıp vakit harcamayın.