Kayısı Çekirdeğinin Faydaları

kayısı çekirdeğinin faydaları

Ülkemizde en çok Malatya’da üretimi yapılan kayısının çekirdeğinin faydalarını biliyor musunuz? Bilmiyorsanız da önemli değil bugün sizlere kayısı çekirdeğinin faydalarını yazıyorum.

Öncelikle şunu söylemeliyim; kayısı çekirdeği deyince akla hemen kansere karşı faydalı, kanseri yeniyor şeklinde okuduklarımız geliyor. Arkadaşlar bu durum büyük bir muamma ve tıp açısından kansere karşı bir faydasının olduğuna dair de bilimsel bir çalışma bulunmamakta. Ben kayısı çekirdeği yerine zerdeçal kullanmanızın daha iyi olacağını düşünüyorum.

Bu tabiki sadece bir fikir. Kanser rahatsızlığı gerçekten çok ciddi bir rahatsızlık ve Dünya’da kanser ilaçları sektörü çok büyük bir sektör. Ben bir çok magazinsel çözüm yolunun sadece ilaç satmaya yönelik olduğunu düşünüyorum. Bu örneği kayısı çekirdeğinde bulunan B17 vitamini için de söyleyebilirim. Bu haberlerden sonra Dünya çapında satılan B17 içerikli ilaçların muhasebesini yapacak değilim ama rakamlar küçük bir araştırmayla kolayca bulunabilir. Son karar elbette sizin.

Kayısı çekirdeği içeriğinde B17 vitamininin yanı sıra A, D, E, K vitaminleri de bulunmakta. Örneğin A vitamininin sivilce tedavisinde kullanıldığını pek çoğumuz biliyoruz. Kuru bir cildiniz varsa yine kayısı çekirdeği yağı sayesinde canlandırabilirsiniz. Kayısı çekirdeğini evde kayısı çekirdeklerini kırarak içlerinden çıkarabilirsiniz. Ayrıca günümüzde aktarlarda da kayısı çekirdeği satılmaktadır. Kayısı çekirdeğinin tadı ve şekli bademe benzer fakat biraz daha tatlıdır.

kayısı çekirdeği - faydaları ve zararları

Kayısı çekirdeğinin en bilinen faydaları

  • Cildi besler, cildin nem dengesini korur
  • Sivilce problemlerinin çözülmesinde, içeriğindeki A vitamini sayesinde etkilidir
  • Kayısı çekirdeği yağı selülitlerin hafiflemesini ve yok olmasını sağlar
  • Akciğer solunum sistemi için faydalıdır
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir

Kayısı çekirdeğinin zararları

  • Bazı uzmanlar tarafından kayısı çekirdeklerinin acı olanlarının yenmemesi tavsiye edilmektedir
  • Fazla tüketilen kayısı çekirdeği; halsizlik, uykusuzluk, baş dönmesi, kusma, kalp ritim bozuklukları, bilinç kaybı ve durumun ciddileşmesi sonucu ölümcül etkileri olabilir
  • Çok miktarda yenilen kayısı çekirdeğinin ölümcül sonuçlar doğurabileceği bilinmektedir. Çocuklarda ise bu sayı çok daha azdır. Bana kalırsa belli bir yaşa kadar çocuğunuza kayısı çekirdeği yedirmeyin.