Oje Lekesi Nasıl Çıkar?

oje lekesi nasıl çıkar

Bayanların vazgeçilmez makyaj malzemesi olan oje bir yere bulaştığında hayatı zindan eden lekelere dönüşebiliyor. Yok yok o kadar da değil korkmayın. Çok daha zorlu lekeler gördünüz siz 🙂 Bugün oje lekesi nasıl çıkar? hep beraber öğreneceğiz.

Ahşaptan oje lekesi nasıl çıkar?

Aseton sizin de bildiğiniz gibi en etkili oje çıkartıcı maddedir. Fakat ahşap alana bulaşan ojeleri çıkarmada aseton kullanmanızı önermiyorum. Çünkü aseton ahşaptaki oje lekesini daha da işin içinden çıkılmaz bir hale getirebilir.

Bunun yerine saç spreyi kullanmalısınız. Saç spreyini oje lekesinin üzerine sıkın ve bir bez yardımıyla ovalayın. Bu işlemi bir kaç kez tekrarladıktan sonra oje lekesi olan ahşap malzemeniz tertemiz olacaktır.

Kumaştan oje lekesi nasıl çıkar?

Kumaşa bulaşan oje lekesi ahşaptan biraz daha karmaşıktır. Kumaşın cinsi burada çok önemlidir. Benim önerim kıyafetinizin yada kumaş olan ve oje lekesi olan artık her neyse görünmeyen bir kısmına bir miktar aseton dökerek nasıl tepki verdiğine bir bakın. Eğer aseton kumaşa her hangi bir zarar vermiyorsa aseton ve bir bez yardımıyla oje lekesini kumaştan çıkartabilirsiniz.

Saçtan oje lekesi nasıl çıkar?

Saça ojemi bulaşır demeyin. Yeni ojelerinizi yeni sürdüğünüzü unutur ve saçlarınızla oynarsanız saçlarınızı hiç farkına varmadan oje lekesi yapabilirsiniz. Saçınıza bulaşan oje lekesinden kurtulmak için; (oje kurumamışsa) aseton içermeyen oje çıkarıcı ile saçlarınızdan ojeyi çıkarabilirsiniz. (oje kurumuşsa) bir miktar yağlı krem ile saçınızdaki oje lekesini ovalayarak çıkarabilirsiniz.

Halıdan oje lekesi nasıl çıkar?

Halıya oje döktüyseniz temizleme esnasında çok sabırlı olmanız gerekiyor. Çünkü bu leke daha önceki oje lekelerine benzemiyor. Aseton içermeyen bir oje çıkartıcı ile ojeyi çıkartmayı deneyin (bunu açık renkli halılarda tavsiye ediyoruz). Eğer halınızın rengi koyuysa oje çıkartıcı halınızın renginde değişikliklere sebep olabilir.

Bu yüzden halıdaki oje lekesini çıkarmak için; saç spreyi veya ispirto kullanıyoruz. Saç spreyi yada ispirtoyu lekeye uyguluyoruz ve bir bez yada kağıt havluya lekeyi emdiriyoruz. Bu şekilde sabırla tekrar tekrar yapılacak olan uygulama sayesinde halınızdaki oje lekesinden kurtulabilirsiniz.